Adevăruri despre prăbuşirea OLTCHIM: nu întotdeauna atacurile sunt o bună apărare (1)


Cilea_fericitŞarpele, atunci când îl doare ca­pul, iese la drumul mare. Gestul târâ­toarei îl face în ultima vreme şi depu­tatul de Vâlcea, Samoil Vâlcu, care în­cear­că să se folosească de o proba­bilă amnezie publică şi să se trans­forme în vajnic apărător al chimiştilor de pe Platforma Industrială Rm. Vâl­cea. De pe acest postament avocă­ţesc, parlamentarul Vâlcu proferează tot felul de acuzaţii la adresa subsem­na­tului. Într-o recentă declaraţie de presă nu se jenează să sublinieze “Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, afirma cândva că va face greva foamei dacă nu se va rezolva problema OLTCHIM, dar acum se mulţumeşte să tacă şi să se ascundă”. Pe deasupra se mai arată şi intrigat de “neimplicarea factorilor de decizie locali, având în vedere gravitatea situaţiei de pe Platforma Chimică”.

Până la un punct are dreptate: situa­ţia OLTCHIM a atins cotele dispe­rării, dar din cauza cui, domnule depu­tat Samoil Vâlcu? Vă rog să priviţi înapoi, de-a lungul ultimilor 3 ani când PDL s-a aflat la guvernare, timp în care a reuşit să prăbuşească cel mai mare combinat chimic din ţară şi din sud-estul Europei. Dacă v-ar fi păsat de soarta chimiştilor pe care i-aţi tot păcălit furându-le voturile, de ce Guvernul dumneavoastră n-a rezolvat situaţia încă din anul 2009 când era mult mai uşor şi n-ar fi lăsat OLTCHIM să ajungă în prăpastie?

După nu mai puţin de 4 vizite efec­tuate în plină perioadă de campanie electorală pe Platforma Chimică Rm. Vâlcea de către primul ministru Emil Boc, ministrul Economiei Adriean Vi­dea­nu şi chiar preşedintele Traian Bă­sescu, conducerea PDL-iştilor în frun­te cu secretarul lor executiv – nimeni altul decât însuşi deputatul Samoil Vâlcu, – au ieşit de fiecare dată cu de­cla­raţii triumfaliste prin care informau pe chimişti că, citez ad literam: “Într-o săptămână OLTCHIM va primi fondu­rile necesare pentru repornirea insta­la­ţiilor”. Câte zeci de săptămâni au trecut de-atunci fără să se întâmple ceva? Tot în aceleaşi comunicate se mai preciza: “Declaraţiile publice fă­cute de domnul prim ministru al Româ­niei ne-au întărit convingerea că OLTCHIM va fi salvat”. Vorbe minci­noa­se şi umflate ca nişte gogoşi! Totul a fost o mare şi tristă dezamăgire. De-atunci şi până astăzi chimiştii au trăit în dezamăgire şi sub presiunea dispe­rării.

CONTINUARE…