Târg de promovare a produselor tradiționale și meșteșugărești – marca GAL Amaradia-Gilort-Olteț


Asociația Grupul de Acțiune Locală Amaradia-Gilort-Olteț a organizat joi, 05 decembrie 2019, începând cu ora 12.00 – Târgul de promovare a produselor tradiționale și meșteșugărești din teritoriul GAL. Evenimentul a avut loc în Sala de sport din satul Bustuchin, comuna Bustuchin, județul Gorj. A fost o inițiativă lăudabilă căreia i-au dat curs persoanele sau asociațiile care au dus mai departe tradiția prodeselor de gospodărie tradiționale, fie că este vorba de produse alimentare sau de cele meșteșugărești.

Standurile prezente la Târg au readus în prezent gusturile de odiniară ale produselor gustoase din gospodăriile țăranilor. Zacuscă de toate felurile, dulcețuri, brânzeturi, produse din carne, siropuri, vinuri, bauturi spirtoase alese, plăcinte și cozonaci, produse de grădină proaspete sau conservate, toate menite să te facă să-ți lase gura a apă, irezistibile. De aceea, îndemnul organizatorilor la degustare a fost ca o dorință împlinită.

Acțiunea a început printr-o prezetare pe scurt a realizărilor GAL Amaradia-Gilort-Olteț, făcută de președintele Asociației – ; a urmat un filmuleț de prezentare a beneficiarilor măsurilor accesate de GAL, apoi vizita la standurdile prezente, bineînțeles cu degustare; Toată acțiunea a culminat cu un spectacol artistic susținut de ansamblurile din zonă.

GAL Amaradia -Gilort-Olteț este un parteneriat public-privat format din 33 de membri, dintre care 11 comune (10 din județul Gorj și una din județul Vâlcea – Grădiștea), 14 membri din sectorul privat și 8 reprezentanți ai societății civile. Toate localitățile sunt învecinate, neexistând întreruperi în teritoriu. Valoarea totală a ultimelor 5 proiecte derulate prin acest GAL este de peste 1,5 milioane de euro.