„Alocarea unui număr de trei candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi a câte unui candidat pentru Senat din rândurile PNL şi PSD este echitabilă”


buican_suparat• susţine liderul liberalilor vâlceni, Cristian Buican

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, este convins că-n judeţul nostru Uniunea Social Liberală poate câştiga toate colegiile parlamentare cu peste 51% din voturi dacă partidele componente ale acestei alianţe găsesc înţelepciunea şi echilibrul necesar pentru a lua cele mai bune decizii în desemnarea candidaţilor pe cele şase colegii de deputaţi şi pe cele trei de senatori. Deputatul liberal afirmă că în urma simulărilor şi analizelor din cadrul Partidului Naţional Liberal, realizate atât la nivel naţional cât şi judeţean, simulări realizate pe baza rezultatelor partidelor politice obţinute la alegerile locale din 10 iunie 2012, Uniunea Social Liberală are prima şansă în adjudecarea tuturor celor nouă colegii uninominale vâlcene.

Conform analizelor din cadrul PNL, o bună colaborare a organizaţiilor locale şi judeţene a PNL, PSD, UNPR şi PC este obligatorie şi necesară, deputatul Buican făcând pe această cale un apel la membrii acestor partide pentru a găsi cele mai bune variante şi cei mai buni oameni care să candideze din partea Uniunii Social Liberale la aceste alegeri parlamentare. În opinia liderului liberalilor vâlceni, împărţirea colegiilor uninominale din judeţul Vâlcea ar trebui să plece de la scorul înregistrat de formaţiunile componente la alegerile locale. Deputatul Buican consideră că, dacă acest principiu ar fi respectat, PNL ar trebui să poată desemna candidaţii pentru colegiile pentru Camera Deputaţilor nr. 1 (Râmnicu-Vâlcea Nord), nr. 3 (Bălceşti-Berbeşti) şi nr. 5 (Brezoi-Călimăneşti), Partidul Social Democrat ar trebui să desemneze candidaţi pentru Camera Deputaţilor în colegiile nr. 2 (Râmnicu-Vâlcea Sud), nr. 4 (Drăgăşani) şi nr. 6 (Horezu-Băbeni). În privinţa colegiilor uninominale pentru Senatul României, preşedintele liberalilor vâlceni este de părere că scorul înregistrat la alegerile locale de către UNPR în municipiul Râmnicu-Vâlcea ar trebui să îi îndreptăţească pe aceştia să poată desemna candidatul Uniunii Social Liberale pe colegiul senatorial nr. 3 (Râmnicu Vâlcea), Partidului Social Democrat să desemneze candidat pentru colegiul senatorial nr. 1 (Drăgăşani-Bălceşti), iar Partidului Naţional Liberal să desemneze candidat pentru colegiul senatorial nr 2 (Brezoi-Călimăneşti-Horezu-Băbeni). „Cred cu tărie că USL poate câştiga toate colegiile uninominale din judeţul Vâlcea, dacă se va înţelege că trebuie să trecem peste orgolii şi vom desemna candidaţii cei mai buni în care cetăţenii au încredere. Plecând de la negocierile de la nivel naţional din cadrul Uniunii Social Liberale şi pe baza rezultatelor obţinute de către forţele componente ale USL din cadrul alegerilor locale, consider că alocarea unui număr de trei candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi a câte unui candidat pentru Senat din rândurile PNL şi respectiv PSD este echitabilă şi echilibrată. Mai mult decât atât, în municipiul Râmnicu Vâlcea, compatibilizarea structurilor USL de la locale cu cele ale UNPR este necesară şi obligatorie pentru maximizarea scorului USL şi astfel cred că desemnarea unui candidat la senat în această zonă din cadrul UNPR, împreună cu împărţirea celor doi deputaţi din aceeaşi zonă între PSD şi PNL ar asigura compatibilizarea tuturor celor patru structurilor politice locale. O astfel de desemnare a candidaturilor va asigura şi câştigarea colegiilor uninominale din Râmnicu Vâlcea cu peste 51% din voturile exprimate”, a afirmat Cristian Buican.