VICTORIE MARE pentru tricolore


Echipa națională de handbal feminin a României a debutat, miercuri după-amiază, în preliminariile Campionatului European al cărui turneu final este programat a se desfășura, în luna decembrie a anului viitor, în Slovenia, Muntenegru și Macedonia. Sportivele pregătite de selecționerul Adrian Vasile au întâlnit mai modesta selecționată a Insulelor Feroe. Partida s-a disputat în cea mai nouă sală de sport din țara noastră, cea din orașul Mioveni. Partida dintre România și Insulele Feroe a fost cea în care sala din urbea argeșeană a fost inaugurată printr-un meci oficial.
Din fericire, emoțiile președintelui Federației Române de Handbal cu privire la deznodământul acestei partide au fost repede spulberate de către tricolore. Elevele selecționerului Adrian Vasile au tratat cu multă atenție acest joc și nu s-au lăsat surprinse de fazele cu care nordicele s-au pregătit pentru meciul de la Mioveni. Chiar dacă nu s-a desprins la diferență mare de scor pe tabela de marcaj, România a dominat acest prim meci disputat în preliminariile Euro 2022. Tricolorele s-au descurcat și fără Cristina Neagu pe teren și s-au impus, scor final 26-19. De la SCM Râmnicu Vâlcea, pentru acest meci a fost convocată o singură jucătoare, portărița Daciana Hosu.

Urmează meciul din Austria

După victoria de miercuri contra Insulelor Feroe, România va avea de susținut, la finalul săptămânii, un test mai dificil. Tricolorele vor juca, duminică seara, la Viena, contra Austriei. Partida se anunță echilibrată, în care ambele formații au șanse pentru obținerea victoriei. Din această Grupă B preliminară mai face parte și Danemarca. România va întâlni selecționata scandinavă în primăvara anului viitor.
Meciurile din preliminarii se vor încheia în luna aprilie a anului viitor, iar primele două clasate din cele șase grupe preliminare se califică la turneul final. Campionatul European din 2022 se va desfășura în luna decembrie a acelui an în Slovenia, Muntenegru și Macedonia. Cele trei țări sunt deja calificate la turneul final în calitate de gazde. La competiție mai este calificată Norvegia în calitate de deținătoare a trofeului de la precedentul turneu final (decembrie 2020). Celelalte 12 selecționate calificate la Campionatul European din 2022 se vor stabili în urma disputării jocurilor din cele șase grupe preliminare.