PREZENT ȘI VIITOR pentru poarta naționalei de handbal feminin a României


Miercuri, 11 octombrie 2023, echipa națională de handbal feminin a României a debutat în preliminariile Campionatului European ce se va desfășura anul viitor (28 noiembrie – 15 decembrie 2024). Acest turneu continental va veni cu cel puțin două premiere: va fi primul organizat în trei țări (Elveția, Austria și Ungaria) și va fi cel dintâi care se va desfășura cu un număr de 24 de echipe prezente la turneul final (anterioarele asemenea turnee s-au desfășurat cu 16 echipe la start).
Revenind la primul meci disputat de selecționata tricoloră, pregătită de antrenorii Florentin Pera – principal, Bogdan Burcea – secund, Ildiko Barbu Kerekeș – antrenor cu portarii, acesta a fost unul fără istoric. În moderna sală a sporturilor din Mioveni, tricolorele au învins fără emoții mult mai modesta națională a Bosniei Herțegovina, scor final 49-18 (26-11). Din grupa României mai fac parte Croația și Grecia, primele două clasate urmând să se califice la turneul final. Prin prisma valorii acestor selecționate este foarte probabil ca România și Croația să fie naționalele care vor obține calificarea.
Legat de partida de miercuri, vă prezentăm și dvs., stimați cititori, o imagine de la această partidă care ne-a atras atenția. Este o poză care a surprins trei generații de portari care au apărat / apără / vor apăra buturile echipei naționale a României.
De la stânga la dreapta, în imagine sunt prezente: Ildiko Barbu Kerekeș – fost portar al naționalei României (și al Oltchimului; dar și al altor echipe de club din țară și din străinătate), în prezent antrenorul cu portarii al naționalei României; Nevena Visatovici, Daria Bragaru, Yuliya Dumanska, Elena Șerban, Narcisa Cepoi, Maria Marcu, Daciana Hosu.
Este o imagine în care apar portarii actualei naționale de senioare (ne referim aici la sportivele în echipament roșu – Dumanska, Șerban și Hosu), portarii tineri de la Centrul Național de Excelență din Râmnicu Vâlcea (sportivele cu albastru), alături de antrenorul lor – Ildiko Barbu Kerekeș.