Întâlnire fructuoasă cu micii producători agricoli din zona Drăgășani


În data de 24 noiembrie 2023, la Drăgășani s-a desfășurat evenimentul intitulat „Bunătăți Gastronomice Locale”, care a constat într-o întâlnire cu micii producători agricoli din zonă și cu alți cetățeni care au dorit să participe. Întâlnirea a fost prilejuită de promovarea Legii organizării de Puncte Gastronomice pentru valorificarea producțiilor proprii, lege al cărei inițiator este deputatul liberal Cristian Buican, și care, după ce a fost adoptată în Senat, urmează să fie adoptată în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Întâlnirea a avut două părți legate între ele prin obiectul lor.

Au fost prezenți la întâlnire deputatul Cristian Buican – inițiatorul proiectului de lege; Claudia Banu – senator liberal de Vâlcea, susținător în Senat al proiectului de lege; Laurențiu Cazan – deputat liberal de Vâlcea, susținător în Camera Deputaţilor al proiectului de lege; Aurel Simion – secretar de stat, specialist din Ministerul Agriculturii.

În prima parte a întâlnirii, după ce au fost prezentate prevederile legii de organizare a Punctelor Gastronomice, producătorii locali prezenți au adresat întrebări, au făcut comentarii și au purtat un dialog viu cu cei patru reprezentanți ai lor și susținători ai legii. La acest dialog au participat și specialiști locali din agricultură. Dialogul a fost unul eficient întrucât beneficiarii legii și-au prezentat satisfacția pentru promovarea unei astfel de legi. De altminteri, propunerea legislativă a pornit de la sugestiile producătorilor agricoli locali și a beneficiat de expertiza specialiștilor liberali din Ministerul Agriculturii.

În a doua parte a întâlnirii, gospodinele din Organizațiile Femeilor Liberale din localitățile limitrofe ale municipiului Drăgășani, dar și producătorii locali au prezentat produse cu specific local. La finalul evenimentului, toți participanții au fost premiați de către Filiala PNL Vâlcea.

„Considerăm că întâlnirea noastră a fost deosebit de fructuoasă și dorim să-i felicităm, încă o dată, pe toți cei care au participat la acest eveniment”, au precizat surse din cadrul Filialei PNL Vâlcea.