Familie cu un copil, rămasă blocată cu mașina în zăpadă, salvată de jandarmii vâlceni


Duminică, 26 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Brezoi au intervenit în sprijinul unei familii care rămăsese înzăpezită cu mașina pe un platou din comuna Perișani.

Jandarmii ne-au anunțat că au observat un autovehicul ieșit de pe partea carosabilă, imobilizat în zăpadă. Cei doi adulți, un bărbat și o femeie, depuneau eforturi pentru a-și elibera mașina din nămeți, dar lipsa uneltelor adecvate îi împiedica să-și continue călătoria. Condițiile meteorologice dificile, cu viscol puternic, au complicat misiunea lor, iar încercările derulate timp de aproximativ 30 de minute nu au avut succes.

Cum au procedat jandarmii?

„Jandarmii au intervenit eficient, oferind ajutorul necesar pentru scoaterea autovehiculului din zăpadă. Într-un dialog purtat ulterior, membrii familiei au dezvăluit că au ales să viziteze comuna Perișani pentru a se bucura de peisajul de iarnă și de zăpadă, în compania fiului lor în vârstă de șase ani. Nu și-au imaginat că vor întâmpina astfel de dificultăți și au promis că vor acorda o atenție sporită în viitor alegerii locurilor de oprire, în încercarea de a evita situații neplăcute. Menționăm că membrii familiei nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au putut să-și continue călătoria în siguranță. Jandarmeria Vâlcea îndeamnă la responsabilitate și precauție în deplasările pe drumurile publice, cu precădere în condiții meteorologice dificile, și reafirmă angajamentul de a interveni pentru asigurarea siguranței cetățenilor”, ne-au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

Sursă foto: IJJ Vâlcea