MARȚEA NEAGRĂ în Vâlcea: s-a depășit pragul de 200 de decese COVID


Potrivit datelor prezentate marți, 16 februarie 2021, de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 11.414 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Și mai grav este faptul că, tot de la declanșarea pandemiei de Coronavirus și până la data de 16 februarie, în Vâlcea fuseseră înregistrate nu mai puțin de 202 decese ale unor persoane care erau infectate cu Coronavirus.
„În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 96 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 12 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 73 au forme medii și 11 sunt internate în secția ATI. În acest moment, în județ, sunt 13 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.830 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 45.937 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 31.402 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 77.339 de teste în județul Vâlcea”, au transmis, marți după-amiază, reprezentanții DSP Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Mesajul DSP Vâlcea

„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, au mai informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea