In memoriam DORU DINU GLĂVAN


Anul trecut, în ultima zi a lunii octombrie, breasla ziariștilor profesioniști din România a primit o grea lovitură. Doru Dinu GLĂVAN, președintele UZPR (uniunea de creație a acestei profesii – uniune care are statut de utilitate publică), s-a stins fulgerător! Potrivit unui comunicat al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), transmis pe 31 octombrie 2021, jurnalistul Doru Dinu Glăvan a decedat la vârsta de 75 de ani. Cunoscută personalitate a presei româneşti, care şi-a câştigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât şi a specialiştilor din domeniu, Doru Dinu Glăvan s-a stins din viaţă la Reşiţa, în oraşul său natal, în urma unor complicaţii generate de infecția cu COVID-19.

Doru Dinu Glăvan, un pătimaș iubitor al presei sportive

Născut la 7 iunie 1946, Doru Dinu Glăvan a intrat în lumea presei de foarte tânăr. A început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani era deja colaborator în presa locală şi regională. La 19 ani, în anul 1965, el a devenit corespondent al ziarului „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”.
Doru Dinu Glăvan era la al treilea mandat de preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (funcţie în care a fost reales în anul 2020). În timpul primului său mandat, organizaţia a reuşit să obţină statutul de „Uniune de creaţie de utilitate publică”.
Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!