Să nu-l uităm:
UN AN FĂRĂ PRIMARUL Ionel Michiu


O veste tristă, aproape de necrezut, cădea peste comunitatea din Stănești în dimineața de 15 octombrie 2021: Ionel MICHIU, primarul localității, pierdea lupta cu necruțătorul COVID-19.
Timp de o săptămână, edilul s-a simțit rău de la infectarea cu coronavirus. A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea, după care la Spitalul Mihăești. La capătul unei săptămâni de eforturi ale personalului medical de a reuși să-l stabilizeze, plămânii suferindului au cedat. Dacă unii își pun cumva întrebarea, le dăm răspunsul: Ionel MICHIU nu era vaccinat împotriva COVID-19.
Iată, se face un an de când comunitatea din Stănești nu a pierdut doar primarul, ci a pierdut și un om care a știut să-i asculte pe oameni, să-i ajute și să le creeze condiții bine de viață, într-o localitate aproape fără nicio sursă economică puternică. Dovadă face și faptul că, de la decesul fostului primar (Ana Becheru), MICHIU a fost ales de fiecare dată de concetățenii săi în funcția de primar.
Ionel MICHIU a păstorit o comunitate formată din nouă sate, printre care și satul din care provine fostul Patriarh al României – Iustinian Marina (satul Suiești). Aici, împreună cu un om de afaceri din zonă, și alături de Arhiepiscopia Râmnicului, primarul MICHIU a ajutat la ctitoria unei frumoase mănăstiri. A plecat dintre cei vii, dar a lăsat multe în urmă, pe care credem noi că oamenii le vor aprecia, mai ales odată cu trecerea timpului.
Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!