APROAPE 2% DIN POPULAȚIA VÂLCII a fost imunizată cu două doze de vaccin!


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au anunțat marți, 16 februarie 2021, la orele serii, că, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul nostru, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până 10.667 persoane. Acest număr se referă la persoanele care au fost vaccinate în etapa I (personal medico-sanitar) și/sau din etapa a II-a (dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).
Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate până la data de 16 februarie 2021 (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 17.446. Dintre care, 15.858 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 1.288 sunt doze de vaccin Moderna și 300 sunt doze de vaccin AstraZeneca.
Numărul persoane vaccinate cu doza nr. 1 este de 10.667, iar cel al persoanelor vaccinate cu doza nr. 2 (deci, imunizate complet) este de 6.779. Acest număr reprezintă aproape 2% din populația județului nostru.

Vaccinul AstraZeneca este folosit în trei centre din județ

„Vă reamintim că, începând de luni, 15 februarie 2021, la nivelul județului Vâlcea au fost deschise încă trei centre de vaccinare comunitare. Astfel, în prezent, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, sunt operaționale nouă centre de vaccinare: trei centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale «Anton Pann» și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului «Constantin Brâncoveanu»), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești (în cadrul Căminului cultural din satul Ruda – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca)”, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Trei echipe mobile s-au constituit în Vâlcea

„În cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și trei echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – RoVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro, au mai informat reprezentanții DSP Vâlcea.
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea