De vineri, Muzeul Județean Vâlcea găzduiește cea mai tristă expoziție de caricatură!


Vineri, 26 februarie, la orele 14.00, este programat vernisajul unei expoziții de caricatură cu totul aparte. „Adio”-ul gorjeanului Aurelian Iulius Șuță se numește „Covido, ergo sum!”, o expoziție care adună ultimele 80 de lucrări de caricatură, grafică și satirică ale sale.
Născut pe 22 septembrie 1965, în Bumbești Jiu, Gorj, Aurelian Iulius Șuță a avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională, fiind absolvent al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Licențiat în Arte Vizuale al Universității de Vest din Timișoara-Facultatea de Arte Vizuale și Design, membru al UAP din România. Șuță a lucrat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj de unde s-a pensionat în urmă cu doar câțiva ani. Era cel care realiza portretele robot și i-a ajutat pe colegii săi în mii de anchete.
„Artist prolific, implicat cultural și civic în viața cetății, Aurelian Șuță ȘAI a desfășurat o susținută carieră artistică, excelând în genul caricaturii ca formă de artă sub toate aspectele ei, realizând numeroase proiecte personale, fiind recunoscut ca un important creator al artelor vizuale, fiindu-i acordate premii și distincții în domeniul artistic, apreciat de colegii de breaslă și public, iubit și admirat de concetățeni, dar și de publicul pe care l-a captivat în numeroasele expoziții de grup sau personale din țară și din afara ei” – scria Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Vernisată la Muzeul Judeţean de Istorie din Târgu Jiu, în 13 octombrie, la ora 13,13, expoziția avea să prevestească sfârșitul vieții artistului gorjean peste mai puțin de o lună! În fapt, acesta a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu la final de octombrie: „Nea Bitmane, nu treci tălică pe la mine, pe la infecțioase, să-ți spun cum stă treaba?”, era ultimul său mesaj de pe patul de spital transmis pe 27 octombrie 2020.
S-a stins peste o săptămână…