Ceasul rău


Au prins hoțul ce a spart o locuință din Oteșani

În urma prelucrării mijloacelor de probă prelevate de la faţa locului, criminaliştii vâlceni au reuşit identificarea principalului suspect în cazul unui furt din locuinţă, comis în data de 18 iulie, în localitatea Oteşani. Este vorba de un bărbat de 44 de ani, din localitatea Oteşani, suspect de faptul că a pătruns în locuinţa unei femei din localitate, de unde a sustras suma de 1.350 lei şi alte bunuri de uz casnic. Faţă de acesta se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 15 ani.

Invitat în casă, a plecat cu banii

Poliţiştii din Galicea  au fost sesizaţi de o femeie din localitate, despre faptul că persoane necunoscute au sustras, din locuinţa mamei sale, suma de 400 lei. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea principalului suspect. Este vorba de un bărbat  din comuna Galicea, persoană care venea frecvent la locuinţa părţii vătămate pentru efectuarea unor reparaţii la tavanul locuinţei şi care a sustras suma de bani dintr-o geantă aflată sub un pat al locuinţei. Cercetările continuă faţă de suspect pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din plasament, la plimbare prin Râmnic

Marți după-amiaza, poliţiştii municipali au identificat, în municipiul Râmnicu Vâlcea, un băiat  de 14 ani, din comuna Lăpuşata, persoană pusă în urmărire generală ca urmare a dispariţiei dintr-un centru de plasament din municipiu. Minorul a fost condus la centrul de plasament  şi a fost predat conducerii instituţiei.

Au lăsat magazinul fără țigări și alimente

În data de 19 iulie, poliţiştii din Berislăveşti au fost sesizaţi de o femeie din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în magazinul său, din satul Robaia, de unde au sustras mai multe bunuri. În urma investigaţiilor desfăşurate operativ, poliţiştii au reuşit identificarea principalului suspect. Este vorba de un tânăr de 23 de ani, din localitate. Acesta a pătruns în interiorul magazinului prin forţarea şi escaladarea unei ferestre, iar din interior a sustras ţigări şi bunuri alimentare, în valoare de 2.100 lei. În timpul cercetărilor suspectul a recunoscut comiterea faptei, poliţiştii reuşind recuperarea parţială a prejudiciului. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea