Top 5 Cele mai spectaculoase meciuri de fotbal din istorie


SEO Description: Te-ai întrebat vreodată de ce fotbalul este un sport atât de special? Află din acest articol care sunt top 5 cele mai spectaculoase meciuri de fotbal din istorie.
De departe, cel mai popular sport de echipă din lume, fotbalul, are unele dintre cele mai importante și spectaculoase competiții. De la marile victorii, număr record de cartonașe roșii la cele mai bune reveniri, acestea sunt jocurile care vor rămâne pentru totdeauna în memoria fanilor fotbalului.
Istoria fotbalului este plină de meciuri epice, cu goluri grozave, imposibile și cu evenimente care a schimbat istoria unui sport care creează pasiuni peste tot în lume. Există multe înregistrări impresionante în fotbal care ne lasă uimiți. Dar unele înregistrări sunt, de asemenea, absolut ciudate. În acest articol vom discuta despre top 5 cele mai spectaculoase meciuri de fotbal din istorie.

Evenimente spectaculoase din fotbal

Probabil te întrebi de ce ar fi un eveniment așa special, ei bine, există mai multe faze care te lasă cu gura căscată. Despre unele dintre acestea vom vorbi în acest articol, însă, până atunci, iată, pe scurt câteva recorduri despre care a auzit fiecare pasionat de fotbal:

  • Cel mai rapid gol – 2,1 secunde;
  • Record goluri într-un singur an – Barcelona, 180 goluri;
  • Cele mai multe assist-uri – Mesut Ozil 20 de pase.

1.     Cel mai rapid cartonaș roșu

Printre cele mai bune meciuri de fotbal se numără și partida Swansea vs Darlington. La 24 noiembrie 1999, Walter Boyd a intrat în istorie purtând tricoul Swansea City din Țara Galilor. Fostului internațional din Jamaica i s-a arătat cartonașul roșu de către arbitru după zero secunde în meciul cu Darlington FC.
Cum a făcut-o? După ce Swansea a primit o lovitură liberă, Boyd a intrat ca înlocuitor. Înainte ca arbitrul să permită jocului să continue, jamaicanul a plesnit cu un cot un adversar. Incredibil, nu-i așa?

2.     Cel mai lung eveniment fotbalistic

Mingea este rotundă și jocul durează 90 de minute. Acest citat legendar al fostului antrenor național german Sepp Herberger este practic adevărat. Un meci caritabil în Anglia dintre Cotswold All Stars și Cambray în 2010 a durat „puțin” mai mult. Întâlnirea s-a încheiat abia după 35 de ore și peste 600 de goluri. Cotswold a câștigat 333-293. Acesta chiar era un eveniment bun pentru a verifica ponturi pariuri azi fotbal si pentru a plasa un bilet. Și, de fapt, ambele echipe au vrut să continue să joace! Jocul a trebuit anulat din cauza ploilor continue.
Meciul – pentru a strânge 30.000 de lire sterline pentru a construi o școală pentru copii afectați de sărăcie în India – a fost disputat în Cheltenham, Gloucestershire, cu două echipe formate din 18 jucători fiecare. Fiecare jucător a strâns 1000 de lire sterline pentru caritate. Fiecare jucător trebuia să rămână pe teren trei ore la rând. La fiecare trei ore a existat o pauză de cinci minute pentru înlocuiri. Și pentru fiecare oră pe teren, jucătorii au câștigat o pauză de cinci minute.

3.     13 goluri într-un meci internațional

Australianul Archie Thompson a stabilit un record impresionant în aprilie 2001, care probabil nu va fi doborât în ​​curând. Într-un meci internațional între Socceroos și Samoa Americană, Thompson a marcat 13 goluri. Până în prezent, niciun alt jucător care joacă la echipa națională nu a marcat atât de des într-un singur meci. Archie Gerald Thompson s-a născut la 23 octombrie 1978 la Otorohanga, Noua Zeelandă, deși în tinerețe s-a stabilit în Australia, din care a luat mai târziu naționalitatea.
A debutat profesional în 1995 și după ce a jucat la diferite echipe din țara sa adoptivă, s-a mutat în Europa în 2001 pentru a juca pentru belgienii Lierse, unde a petrecut patru sezoane. De asemenea, a avut o scurtă etapă la PSV Eindhoven, jucând doar două jocuri în total, dar câștigând titlul național Eredivise.
Dar ceea ce este cunoscut pentru Archie Thompson este cariera sa internațională. În 2001 a debutat cu Socceroos, iar în același an a jucat pentru Australia în Cupa Confederațiilor. A participat și la Cupa Mondială din 2006 și la Jocurile Olimpice din 2018. Dacă acea zi a fost istorică pentru Australia, nu a fost mai puțin istorică pentru Archie Thompson , întrucât a marcat 13 goluri, ceea ce este, de asemenea, un record, cele mai multe goluri marcate de un singur jucător într-un meci internațional. Interesant este că Thompson a mai jucat doar două jocuri înainte pentru echipa națională și abia marcase un singur gol.

4.     Uruguay – Argentina: Meci Spectaculos

Uruguay 4 – Argentina 2, Uruguay 1930. Prima Cupă Mondială jucată vreodată. O finală anunțată.  Există o aură de legendă în jurul acestui meci și fazele care îl înconjoară sunt mărturia unei epoci îndepărtate. Arbitrul, belgianul John Langenus , a ordonat FIFA să încheie o poliță de asigurare de viață ; Langenus însuși a fost arestat pentru că 13 persoane s-au prezentat în fața lui pretinzând a fi arbitru. 
O altă controversă curioasă a vizat mingea cu care să se joace jocul. Argentinienii, mai tehnici și mai rapizi, au vrut să joace cu o minge mai ușoară, în timp ce uruguayenii, care s-au bazat în schimb pe faza defensivă condusă de căpitanul lor „El Caudillo” Nasazzi, au dorit o minge mai grea. Prima repriză cu mingea argentiniană: 2-1 pentru Argentina. A doua repriză cu mingea uruguayană: 4-2 pentru Uruguay. 

5.     Cea mai incredibilă revenire

Deportivo – Milano 4: 0. Liga Campionilor 2003/04 Cea mai incredibilă revenire din istoria unei echipe galiciene. Deportivo a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor pentru prima dată în istoria lor, jucând un decalaj uriaș cu una dintre cele mai bune echipe ale timpului, care a dominat Europa (primul meci s-a încheiat cu o victorie cu 4-1 pentru Milano). Fanii își vor aminti întotdeauna pe de rost linia de start a „alb-albastrului” din acel meci și antrenorul Javier Iruretu, care a făcut din acea seară cu adevărat fabuloasă și de neuitat.

Concluzie

La fel ca în cazul altor sporturi, fotbalul are momentele sale de glorie. Evenimente pe care nimeni nu le va uita vreodată, precum goluri imposibile, evenimente spectaculoase sau meciuri care au rămas în istorie. Fie că ești un pasionat de fotbal sau obișnuiești să plasezi bilete la pariuri, este întotdeauna plăcut să afli mai multe despre fazele cheie ale acestui sport.