„Solicităm deblocarea, măcar, a jumătate din posturile vacante” (2)


– Că tot a venit vorba de salarii, acestea vor fi recuperate mai uşor sub conducerea dumneavoastră sau depinde de alţi factori?

Sunt anumite drepturi salariale ce pot fi acordate conform legii şi altele ce ar trebui acordate integral, dar depinde de terţe instituţii. În cazul celor 25% câştigaţi, recuperarea lor ţine de Finanţe, unde s-au cheltuit banii şi se încearcă recuperarea lor. Ne vom implica mai mult şi aşteptăm un răspuns din partea lor.

– O problemă majoră a multor deconcentrate o reprezintă lipsa personalului. Cum staţi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, la acest capitol?

Este o situaţie gravă şi un prim punct prins în agenda mea de lucru. Am făcut demersuri la Prefectură şi DSP şi am anunţat deblocarea măcar a jumătate din posturile necesar a fi ocupate. Ne desfăşurăm activitatea destul de dificil şi multe merg în mai rău. E greu cu concediile ce trebuie acor­date, iar aici oamenii sunt nemul­ţumiţi. Mai e o lună din sezonul estival şi trebuie acordat concediul angaja­ţilor. Promisiuni există şi chiar din par­tea Prefecturii. Noi solicităm deblo­ca­rea măcar a jumătate din posturile vacantate. Am înţeles că se doreşte deblocarea a 2.777 de posturi din sănătate, iar noi suntem prinşi cu 3 – 4 locuri, ceea ce e o gură de oxigen. Partea proastă e că, cu toată birocraţia asta, posturile deblocate vor fi ocupate cam peste două luni.

– Cum stăm ca număr de ambulanţe, la nivel de judeţ?

Problema autosanitarelor este veche. Trebuie să recunosc că există dispute între noi şi cei de la SMURD, dar în plan ministerial. Majoritatea maşinilor se îndreaptă către SMURD. Consider că trebuie acordată mai multă atenţie Parcului Auto funcţional. SMURD-ul răspunde la mult mai puţine solicitări comparativ cu noi, fapt pentru care serviciile de ambulanţă ar trebui, mai întâi de toate, puse la punct. Mi se pare incorect ceea ce se întâmplă.

Vă mulţumim!