Reprezentanții Teatrului „Ariel” vă invită la Recital extraordinar Sergiu Cioiu
Teatrul Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea prezintă luni, 20 noiembrie, cu începere de la ora 18.00, la Cinema „Geo Saizescu”, recitalul excepțional intitulat „Pe cine numim… EU”.
Conform descrierii prezentate de către organizatori, acesta este un spectacol special, muzical, poetic, tandru si ironic în care teatrul și cântecul fac împreună un excelent divertisment, pentru un public, dornic să vadă o asemenea producție kaleidoscopică, voit minimalistă, în care acompaniamentul va fi asigurat de doi excelenți muzicieni instrumentiști, Lyuben Gordievski – pian, clape, baian și Vlad Crețu – chitare.
După acest one-man-show susținut de Sergiu Cioiu, este programată o lansare de carte și disc, cu sesiune de autografe.
Mai multe informații despre autor
După 35 de ani petrecuți în Canada, Sergiu Cioiu, cunoscut interpret al cântecului anilor ‘60-’70-’80, care a lansat notabile succese ale muzicii uşoare româneşti, precum „Cântecul vântului”, „Glasul tău”, „Pentru cine?”, „Merci Bécaud”, „Poarta sărutului”, „Masa tăcerii”, „Coloana fără sfârșit”, „Primul loc de pe pământ”, „Venise vremea” și altele asemenea, revine periodic în România, din anul 2016, când a lansat volumul cu tentă biografică intitulat „Nu știm aproape nimic” (Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu) și un dublu CD (audiobook) intitulat „Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră” (Editura «Ars Longa»).
„Prezența lui Sergiu Cioiu în spațiul muzical românesc este, astăzi, aproape la fel de vie ca înainte de anul 1982, când a părăsit România și s-a stabilit în Canada. Feedback-ul acestei prezențe, de asemenea: «Consistența și densitatea prezenței lui Sergiu Cioiu în România mă face să reiau concluzia pe care am formulat-o cu un an în urmă: nu, hotărât lucru, Sergiu Cioiu nu este doar un actor care cântă, așa cum declară el, cu nejustificată modestie. Și nici doar un muzician care joacă. Este un artist adevărat, cu o vitalitate și o longevitate artistică impresionante. Deviza sa profesională pare a fi: «prezentul continuu»”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către organizatorii evenimentului din 20 noiembrie de la Râmnicu Vâlcea