Proiectul „Să învăţăm CUM SĂ ÎNVĂŢĂM” – un succes


sa_invatam_cum_sa_invatamVineri, în sala Universitarilor a Bibliotecii, a avut loc încheierea proiectului educaţional „Să învăţăm CUM SĂ ÎNVĂŢĂM”, dedicat elevilor de gimnaziu. Proiectul s-a derulat în perioada ianuarie-decembrie 2011, a fost implementat de Fundaţia „Casa Cărţii” a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea şi a fost dedicat Anului European al Voluntariatului. Evenimentul a debutat cu o ultimă întâlnire cu elevii participanţi la acest proiect. Manifestarea a avut ca temă „Gândirea negativă, insucces. Gân­direa pozitivă, succes” şi s-a desfă­şurat sub îndrumarea trainerului Dana Rădulescu. Acest frumos şi interesant proiect s-a încheiat cu premierea celor mai activi elevi. De asemenea, toţi copiii au primit cărţi, jucării, caiete şi diplome de participare. Toate aceste premii au fost acordate cu ajutorul Centrului EUROPE DIRECT Vâlcea şi a Fundaţiei „Casa Cărţii”.

Reprezentanţii celor două organi­za­ţii au adus mulţumiri domnului Georg Barth din Passau-Germania pentru darurile trimise participanţilor la proiect. De asemenea, mulţumiri au fost aduse, pentru sprijinul nepreţuit, doamnelor: psihopedagog Daniela Predişor de la Şcoala „Tache Ionescu”, prof. Cristina Diaconescu  de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 4 Rm. Vâlcea, prof. Antoanela Enacache şi prof. Doina Negoiţă, de la Grupul Şcolar Sanitar „Antim Ivireanul”.

Ioana Mazilu-Manolescu, mana­ge­rul proiectului, ne-a declarat: „Cred că era nevoie de proiectul SĂ ÎNVĂ­ŢĂM CUM SĂ ÎNVĂŢĂM. Ne-am dat seama după feedback-ul foarte bun primit de la participanţi şi de la profe­sorii colaboratori. Reuşita acestuia ne face să continuăm cu acest gen de pro­iecte educaţionale. A fost o expe­rienţă deosebită atât pentru mine, ca şi coordonator de proiect, dar şi pentru colegele şi colaboratorii mei. Şi prin acest gen de activităţi putem spune ca Biblioteca face parte din sistemul de educaţie din România”.