Poliția continuă lupta cu șoferii băuți și drogați


La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Milcoiu au depistat pe DJ 678D, în localitatea Nicolae Bălcescu, un localnic, în timp ce conducea un autoturism.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot în aceeași dată, dat în jurul orei 23:00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în timp ce desfășurau activități specifice pe o stradă din orașul Ocnele Mari, au depistat în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana depistată fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.