O nouă pledoarie a deputatului Neață pentru turismul din județ: „TURISM VÂLCEAN pentru patru anotimpuri”


Exact ca un avocat! Așa expune Eugen Neață, deputat de Vâlcea, argumentele pentru care județul nostru merită să fie vizitat. Iar aceste argumente (însoțite de imagini foarte frumoase) sunt expuse pe pagina de socializare a reprezentantului județului nostru în Parlamentul României. Nu mai departe de zilele trecute, Eugen Neață a expus o nouă pledoarie despre turismul vâlcean. Vă invităm să citiți cu atenție ce a scris Eugen Neață în acest sens!

Călimănești, Olănești, Băile Govora, Ocnele Mari, Drăgășani, Valea Lotrului,
Țara Loviștei, Depresiunea Horezu – potențial uriaș peste tot!

„Una dintre bătăliile pe care turismul le dă în întreaga lume este aceea de a acoperi, prin serviciile sale, întreaga perioadă a unui an calendaristic. Turismul vâlcean s-a alăturat acestei tendințe în urmă cu treizeci de ani. A făcut-o destul de întâmplător, cu timiditate, în perioada de început, aflat încă în procesul de a supraviețui perioadei de tranziție care s-a prelungit. Acum, există capacități de cazare și de tratament cu funcționare în toate anotimpurile în fiecare dintre stațiunile vâlcene cu profil balnear. La Călimănești și la Olănești, la Băile Govora și chiar la Ocnele Mari, unde deschiderea pentru public a salinei a făcut posibilă prezența turiștilor și în extrasezon. Zilele acestea pare să se încheie seria vacanțelor de vară. Spun pare, pentru că vremea este frumoasă, caldă pentru această perioadă, iar Călimănești, în principal, este încă destul de aglomerat. Toamna are mult farmec și pe Valea Oltului, și pe aceea a Olăneștiului și în pădurile Govorei. Ce să mai spun despre dealurile Drăgășanilor, de pe care se culeg strugurii, și despre Valea Lotrului și Țara Loviștei! Agroturismul, atât cât este el, oferă multe oportunități turiștilor care se aventurează în această perioadă în zona în care trăim”, și-a început Eugen Neață prezentarea.

Pledoarie-pledoarie, dar deputatul Neață nu uită să îi tragă de mânecă pe cei care trebuie să contribuie la dezvoltarea turismului și nu o fac: „Niciun turist nu-și sacrifică vacanța într-o localitate devastată de șantiere și de nepăsare administrativă!”

„Toamna este, cu siguranță, cel mai colorat anotimp de aici cu o diversitate de imagini impresionante în jurul mănăstirilor vâlcene, de exemplu. Turismul monahal este foarte animat în acest anotimp. Dezvoltatorii au multe de făcut în direcția unui turism integrat, pentru toate anotimpurile, în județul Vâlcea. La fel și administrațiile locale, care au mijloace pentru a încuraja creșterea turismului în județul Vâlcea. Se vede foarte bine în aspectul general al localităților, care diferă, din păcate, de la o stațiune la alta. Turismul depinde în mod fundamental de hărnicia și de atitudinea administrațiilor locale față de localitățile pe care le păstoresc. Niciun turist nu-și sacrifică vacanța într-o localitate devastată de șantiere și de nepăsare administrativă. Mă aștept ca perioada care urmează să fie una a concentrării atenției pe nevoile de modernizare a localităților turistice din județul Vâlcea. Dezvoltatorii locali și investitorii în turism au reușit, în bună măsură, să ofere turiștilor condiții de tratament și de petrecere a timpului liber în fiecare dintre cele patru anotimpuri, în multe dintre stațiunile vâlcene. Este rândul celor care pot îmbunătăți aspectul general al localităților pe teritoriul cărora funcționează aceste atracții pentru turiștii dispuși să investească în sănătatea și în divertismentul de care au nevoie”, a concluzionat deputatul Eugen Neață.