Ceasul rău


Magazie și 2 tone de fân distruse

Luni, 22 august, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie și o claie de fân în Bălcești. Până la stingerea incendiului au ars: o magazie din lemn în suprafață de 20 mp și o claie de fân, aproximativ 2 tone. După 20 de minute de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Incendiul a izbucnit după ce proprietarul gospodăriei a făcut focul în vatră pentru a găti și l-a lăsat nesupravegheat. Valoarea pagubelor este de 5000 de lei.

5 hectare de vegetaţie, mistuite de foc

La începutul săptămânii, pompierii militari s-au deplasat în satul Delean­ca, Drăgășani, pentru stingerea unui in­cendiu produs la vegetație uscată. Flă­cările au mistuit vegetația și mără­ci­ni­șul pe o suprafață de 5 hectare. După apro­ximativ 40 de minute de la sosirea pom­pierilor, incendiul a fost stins. Cer­cetările arată că incendiul a izbucnit în urma folosirii focului deschis pentru igienizarea terenului, acesta fiind lăsat nesupravegheat. Cum ne aflăm în plin sezon cald, iar numărul incendiilor la ve­getație este tot mai mare, se reco­man­dă următoarele măsuri de preve­nire: condiții meteorologice fără vânt, co­lec­tarea în grămezi a vegetației us­cate și a resturilor vegetale, executarea arderii în zone care să nu permită pro­pagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele elec­tri­ce, de comunicații etc., arderea doar pe timpul zilei, supravegherea per­ma­nentă a locului, stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Incendiu la o societate comercială din Râmnic

În data de 22 august, angajații ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tablou electric în Râmnicu Vâlcea, pe strada Lucian Blaga, proprietatea unei societăți comerciale din oraș. Până la stingerea focului au ars contorul și instalația  (izolația din PVC) din tabloul electric. Flăcările s-au declanșat în urma suprasolicitării instalației de alimentare cu energie electrică de către mai mulți consumatori. Valoarea pagubelor se ridică la 500 de lei.