Volumul cifrei de afaceri din comerţ a crescut ca serie brută cu 4,4% în ianuarie – noiembrie 2011


Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în perioada ianuarie – noiembrie 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%, respectiv cu 5,6%, potrivit unui comunicat transmis joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 9,8% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,3%, în ianuarie – noiembrie 2011 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010.

În luna noiembrie 2011, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,9% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,7%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 1,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,8%, respectiv cu 4,0%.

În perioada ianuarie – noiembrie 2011 comparativ cu ia­nuarie – noiembrie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repa­ra­rea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a cres­cut cu 4,4%, datorită comerţului cu autovehicule, în creş­tere cu 7,3% şi comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule, în creştere cu 0,9%. Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; în­tre­ţinerea şi repararea motocicletelor, cu 34% şi la acti­vi­tă­ţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, cu 0,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,6%, în primele 11 luni ale anului trecut comparativ cu ianuarie – noiembrie 2010, în principal datorită comerţului cu autovehicule, în creştere cu 9,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie – noiembrie 2011 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,8% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor, în creştere cu 11%, de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative, în creştere cu 10,9% şi de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, în creştere cu 0,7%. Scăderi s-au înregistrat la activitaţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor, în scădere cu 1% şi la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor, în scădere cu 0,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie – noiembrie 2011 a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,3% mai mare comparativ cu perioada ianuarie – noiembrie 2010.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2011, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,9%, datorată activităţilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, în creştere cu 6,4%, comerţului cu autovehicule, mai mare cu 5,8% şi comerţului cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor, cu 4,1%. Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 3%.

Potrivit datelor INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2011, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna noiembrie 2011 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 3,8%, provenită de la activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor, în scădere cu 10,8%, de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative, mai mici cu 4,3%, de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor, în scădere cu 3,8%, de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor, cu 3,3% şi de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, cu 0,2%.

Cât priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna noiembrie 2011 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 4,7%.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o creştere cu 1,8%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, în creştere cu 4,9% şi la comerţul cu autovehicule, în creştere cu 4,4%. Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor, mai mici cu 10,5% şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule, în scădere cu 3,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat pe total o creştere cu 0,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2011 a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,8% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2010, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor, în creştere cu 13,7%, de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative, în creştere cu 10,8% şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor, mai mari cu 6,4%. Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, cu 19,1% şi la activitaţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor, cu 4,4%.

Potrivit INS, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2011 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2010.