Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

5 august 2020

Sprijinul pe suprafaţă devine unul pe fermă


• Ministerul Agriculturii are în vedere o transformare majoră  a opticii de subvenţie aducând o noua schemă de plată care să aibă  în vedere transformarea sprijinului actual care se oferă pe suprafață, într-unul pe fermă
 

Potrivit Direcţiei Agricole Vâlcea, Ministerul are în vizor situația creată, și anume aceea de a nu mai avea 7 miliarde de euro pentru plăți directe, ci doar puțin peste 5 miliarde. „Ministrul a declarat că un animal din România, vorbim aici de sectorul bovine, echivalează cam cu un drept de plată pe care îl au fermierii pe suprafață, adică cu un hectar. Astfel, dacă România va primi în plus acea sumă de 5,6 miliarde de euro pentru plăți directe, prin transformarea drepturilor de plată și de la animale, sprijinul acordat pentru cele 9,8 milioane de hectare va trebui împărțit ulterior la 12 milioane de hectare”, explică Florel Bădele.

Din 2015 există riscul ca sprijinul pe suprafață să fie mai mic, chiar și decât cel prezent. Pentru a contracara oarecum situația creată, Ministerul a solicitat Comisiei Europene (CE) o perioadă de transfer de trei ani de zile de la actuala schemă de plată pe suprafață (SAPS), la SPS, completează acelaşi director al Direcţiei Agricole.

Poți comenta aici

Alte articole de la Uncategorized