FOTO: S-a finalizat un segment important dintr-o NOUĂ CALE RUTIERĂ a Râmnicului


(Explicație foto: Octavian MATACHE, directorul comercial Speedwell, alături de primarul Mircia GUTĂU)
Cei 532 de metri ai străzii cu patru benzi au fost realizați în regim privat de către dezvoltatorul imobiliar al zonei, fără implicarea bugetului local

Concepută să preia o bună parte din traficul auto din zona de Nord a Râmnicului, artera de legătură care porneşte din sensul giratoriu din faţa sediului Apelor Române (intersecţia bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Remus Bellu) şi va face legătura cu strada Republicii a bifat încă o etapă importantă odată cu recepţia efectuată joi, 14 aprilie 2022, a segmentului ce porneşte din spatele Shopping City şi ajunge în capătul străzii Matei Basarab. Cu o lungime de 532 metri şi două benzi pe sens, prevăzută cu trotuar, pistă de biciclete cu două sensuri, iluminat public pentru partea carosabilă, dar şi pentru pista de biciclete, spaţii verzi şi sensuri giratorii, strada a fost realizată în regim privat de către dezvoltatorul imobiliar al zonei, fără implicarea bugetului local. Continuarea acestei artere de legătură urmează a se realiza printr-un proiect al municipalității, care a fost deja depus pentru finanţare în cadrul Programului „Anghel Saligny”.
Prezent la recepţia lucrărilor, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a apreciat calitatea investiţiei. Edilul s-a arătat încrezător în perspectivele de realizare a acestei noi legături rutiere, care va uşura traficul rutier în zona de nord a municipiului.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea