Programul Rabla pentru electrocasnice și calculatoare A DAT CHIX din start!


Nu mai stați să dați F5 sau «Reîncărcare» pe site-urile https://electrocasnice.afm.ro/ și https://electrocasnice.afm.ro/inregistrare-beneficiar că o faceți degeaba și vouchere pentru a vă cumpăra ce electrocasnice poftiți tot nu veți primi! Reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu au anunțat că sesiunea de înscriere în programul destinat persoanelor fizice pentru accesarea de vouchere valorice a fost amânată, după nici 40 de minute de la momentul lansării aplicației! Astfel, chiar și persoanele care au reușit să se înregistreze în aplicația ce a funcționat în jurul orei 12.00, vor trebui să reparcurgă pașii… atunci când sesiunea va fi iar disponibilă!

 

De ce a fost amânată sesiunea de acordare
a voucherelor pentru electrocasnice?

 

În comunicatul publicat pe pagina proprie de internet (www.afm.ro), reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu au anunțat care sunt motivele pentru care sesiunea a fost amânată. Iată comunicatul:
„Modificare dată începere program Rabla pentru Electrocasnice
Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului”.