Pe DN 64 se va acţiona zilnic cu două-trei aparate radar


• este vorba de segmentul cu patru benzi, sectorul de drum cu cel mai ridicat risc de producere a accidentelor

ionita_florianDrumul național 64, care leagă Rm. Vâlcea de Dră­gășani, este una dintre arterele cu cel mai ridicat risc de producere a accidentelor rutiere, având în vedere raportul lungimea sectorului de drum care tranzitează județul Vâlcea și numărul de persoane decedate în acci­dente rutiere pe acest sector. Numai în primele cinci luni ale anului, pe DN64 s-au înregistrat 25 de accidente rutiere soldate cu trei morți, 17 răniți grav și 24 răniți ușor. Pe acest sector de drum, în urma analizei de risc întocmită pen­tru perioada 2007- 2012, reies două „puncte negre”: DN 64, Km. 109+800 – 110+800, localitatea Rm. Vâlcea – 11  accidente grave soldate cu patru morți, 10 răniți grav și trei răniți ușor; DN 64, Km. 112+500 – 113+500, loca­li­ta­­tea Rm. Vâlcea – 11 accidente grave soldate cu 15 ră­niți grav și  nouă răniți ușor.

„Principalele cauze ale accidentelor produse pe această arteră sunt neacordare prioritate pietoni, viteza neadaptată la condițiile de drum, abateri ale bicicliștilor şi mopediștilor și ne­res­pectarea distanței între vehicule”, declară inspectorul principal de poliţie Florian Ioniţă – şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea.

În acest context, Serviciul Rutier – împreună cu Poliția munici­piului Rm. Vâlcea – intensifică activitatea de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe această arteră în perioada 1 iunie – 1 noiembrie 2012. Scopul activităților desfășurate  este acela de reducere a riscului de victimizare a participanților la traficul rutier pe DN 64. „O primă măsură luată în vederea diminuării riscului rutier este reducerea limitei de viteză de la 70km/h  la 50 km/h, pe sectorul cuprins între km. 107+635 m –  km. 115+500m.  În vederea atingerii obiectivelor stabilite, respectiv responsabilizarea partici­pan­ţilor la trafic în vederea adoptării unui comportament preventiv și eficientizarea activităţii de combatere a  cauzelor generatoare de accidente rutiere identificate, polițiștii rutieri vor desfășura o serie de acţiuni precum: activităţi care să urmărească depistarea încăl­că­rilor regimului de viteză, zilnic, cu radare postate „în cascadă”, din care unul neinscripționat; intensificarea activităţilor de depis­tare şi sancţionare a conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice; desfășurarea  de ore de educaţie rutieră în unitățile de învățământ de pe raza localităților Băbeni, Ionești, Prundeni, Vlădești și Păușești Măglași; organizarea unei campanii  în mediul rural cu privire la utilizarea mopedelor, dat fiind faptul că abaterile în trafic ale acestor conducători de vehicule  este o cauză generatoare de accidente”, a mai spus Florian Ioniţă.

Mai trebuie spus că, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri vor distribui materiale informative – preventive cu privire la cauzele generatoare de accidente rutiere și vor face recomandări participanților la trafic cu privire la respectarea regimului legal de viteză, respectarea semnificației indicatoarelor și păstrarea unei distanțe suficiente față de autovehiculul din față pentru a putea opri în condiții de siguranță.