Luna plantării arborilor, marcată în comuna Cernișoara


Așa cum ați mai aflat din paginile cotidianului nostru, până pe 15 aprilie 2022, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva organizează acțiunea numită «Luna plantării arborilor» prin acțiuni de împădurire la nivelul direcțiilor silvice. În cadrul acestei acțiuni sunt organizate lucrări de împădurire, dar și activități de popularizare și educare în domeniul silvic. Romsilva este instituția care pune la dispoziția persoanelor interesate puieții forestieri necesari acțiunilor de împădurire sau asigură sprijinul logistic pentru acțiunile voluntarilor implicați în astfel de lucrări.
Sâmbătă, 26 martie 2022, astfel de acțiuni de plantare de puieți au fost organizate și în comuna Cernișoara. Au fost plantați aproximativ o mie de puieți, acțiunea având atât suportul administrației locale, prin implicarea primarului Dumitru Ciorîcă, dar și al Direcției Silvice Vâlcea, prin implicarea directorului Gheorghe Mihăilescu. La eveniment au fost prezenți și membri ai Filialei Vâlcea a Partidului Social Democrat, voluntari din mai multe organizații, dar și cetățeni ai comunei Cernișoara. Puieții plantați au fost furnizați de Ocolul Silvic Băbeni.
A fost o acțiune reușită, desfășurată și prin implicarea multor tineri, derulată pe o superbă vreme de primăvară. Natura a avut cel mai mult de câștigat!