În curând, o nouă premieră pe scena Teatrului „Anton Pann”


Până la premiera spectacolului „Respiră” eveniment care va avea loc sâmbătă 23 şi duminică 24 ianuarie, de la ora 19.00, la sfârşitul acestei săptămâni, vâlcenii sunt invitați să vadă trei spectacole, două producţii ale Teatrului „Anton Pann” şi un spectacol din Tg Jiu. Sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 11.30, cei mici pot vedea sau revedea spectacolul „Ciuboţelele Ogarului” după Călin Gruia, scenariul şi regia, Alin Antemir. „Ciuboţelele Ogarului” după Călin Gruia este o povestioară plină de haz, în care aflăm de ce fug și acum ogarii după iepuri. Deşi, nici autorul nu ştie de unde avea Iepurele doi galbeni, acesta din urmă, vrea sa meargă la târg, să-şi ia încălţări de iarnă, o pereche de ciuboțele. În drum însă, are de-a face cu şmecherul Ogar, şi mai mult, cu jupânul urs, hangiul. Bietul Iepuraş, până la urmă, reuşeşte să-l păcălească pe Ogar, lăsându-l desculţ.
Toată povestea redată destul de fidel, creează o aură de farmec, ceva ce ne aminteşte de povestea spusă la gura sobei, atât decorul, cât şi marionetele cu aţe, contribuind la aceasta. Nu numai copiii sunt încântaţi de spectacol, ci şi însoţitorii lor, părinţi sau bunici. În aceeaşi zi de sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului „Anton Pann” va avea loc reprezentaţia spectacolului „Vermine Radiante” de Philip Ridley, regia Botos Balint. Spectacolul „Vermine Radiante” a fost prezentat în premieră la cea de a V-a ediţie a Festivalului de Teatru „Râmnic Interfest”, iar apoi în cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio de la Piteşti – „Davila Interfest”, unde a primit două nominalizări: Réka Szász, nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriţă şi actorul Andrei Brădean nominalizat la Premiul pentru cel mai bun actor.
Duminică, 17 ianuarie, la orele 16.00 şi 18.00, sunteţi aşteptaţi să vedeţi „Călătorie în lumea desenelor”, un spectacol interactiv cu glume, clovni, melodii, personaje în direct.