După mai bine de șase luni de la numire, Administratorul special CET Govora, așteptat în van de consilierii județeni


• legislativul a aprobat creșterea substanțială a indemnizației avocatului Dinu Constantinescu chiar și în lipsa acestuia
Nici la creșterea indemnizației lunare până dincolo de 15.000 lei, administratorul special CET Govora nu s-a înfățișat consilierilor județeni, în fapt, angajatorii săi! Absența lui Dinu Constantinescu nu numai de la ședința ordinară a lunii martie, ci pe întreaga durata a mandatului său de până acum, adică șase luni, a fost condamnată de către Opoziție. Pe bună dreptate dacă ne gândim la problemele CET din această perioadă, lipsa materiei prime sau planul de depozitare a cenușii în Berbești fiind doar cele mai sonore la acest moment.
Sub presiunea liberală, președintele Consiliului Județean Vâlcea a garantat că-l va invita cu prima ocazie pe Dinu Constantinescu pentru a lămuri situația și a răspunde tuturor întrebărilor consilierilor Opoziției. Rădulescu a plusat anunțându-și disponibilitatea publică de a se deplasa împreună cu administratorul special și echipa de administratori judiciari chiar până în Berbești pentru a potoli populația speriată de gândul că localitatea se poate transforma în groapa de gunoi a CET.

„Atmosfera în Berbești este una mai mult decât tensionată!”

O deplasare a conducerii județului și CET Govora în Berbești nu pare să fie cea mai potrivită idee la acest moment. Potrivit surselor noastre, de aproape o lună de zile, comunitatea fierbe efectiv la ideea că întreaga cenușă ar putea fi depozitată la Panga: „Problemele cu stocul de cărbune sunt reale și au drept cauză vremea care a fost una potrivnică. În maxim două săptămâni de soare, se poate reveni la normal. Nu e recomandabil ca să vină cineva de la județ sau la CET să încerce să liniștească apele în această perioadă. Chiar deloc! Berbeștiul nu e Măldărești să se accepte deșeurile, aici sunt mineri… Încă mai sunt câteva mii! Dacă vor să liniștească repede scânteia de nemulțumire, să renunțe la planul de a veni cu cenușa aici, altfel nu-i văd bine deloc!”