Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 octombrie 2019

După mai bine de șase luni de la numire, Administratorul special CET Govora, așteptat în van de consilierii județeni


Advertisements

• legislativul a aprobat creșterea substanțială a indemnizației avocatului Dinu Constantinescu chiar și în lipsa acestuia
Nici la creșterea indemnizației lunare până dincolo de 15.000 lei, administratorul special CET Govora nu s-a înfățișat consilierilor județeni, în fapt, angajatorii săi! Absența lui Dinu Constantinescu nu numai de la ședința ordinară a lunii martie, ci pe întreaga durata a mandatului său de până acum, adică șase luni, a fost condamnată de către Opoziție. Pe bună dreptate dacă ne gândim la problemele CET din această perioadă, lipsa materiei prime sau planul de depozitare a cenușii în Berbești fiind doar cele mai sonore la acest moment.
Sub presiunea liberală, președintele Consiliului Județean Vâlcea a garantat că-l va invita cu prima ocazie pe Dinu Constantinescu pentru a lămuri situația și a răspunde tuturor întrebărilor consilierilor Opoziției. Rădulescu a plusat anunțându-și disponibilitatea publică de a se deplasa împreună cu administratorul special și echipa de administratori judiciari chiar până în Berbești pentru a potoli populația speriată de gândul că localitatea se poate transforma în groapa de gunoi a CET.

„Atmosfera în Berbești este una mai mult decât tensionată!”

O deplasare a conducerii județului și CET Govora în Berbești nu pare să fie cea mai potrivită idee la acest moment. Potrivit surselor noastre, de aproape o lună de zile, comunitatea fierbe efectiv la ideea că întreaga cenușă ar putea fi depozitată la Panga: „Problemele cu stocul de cărbune sunt reale și au drept cauză vremea care a fost una potrivnică. În maxim două săptămâni de soare, se poate reveni la normal. Nu e recomandabil ca să vină cineva de la județ sau la CET să încerce să liniștească apele în această perioadă. Chiar deloc! Berbeștiul nu e Măldărești să se accepte deșeurile, aici sunt mineri… Încă mai sunt câteva mii! Dacă vor să liniștească repede scânteia de nemulțumire, să renunțe la planul de a veni cu cenușa aici, altfel nu-i văd bine deloc!”

Etichete: , ,

Alte articole de la Uncategorized