DSP ne sperie iar: VAL DE DECESE ÎN VÂLCEA!


În după-amiaza de marți, 16 noiembrie 2021, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au transmis noi informații legate de evoluția pandemiei în județul nostru. Valul patru al virusului ucigaș pare să își fi domolit din forța pe care a arătat-o în octombrie. Numărul de îmbolnăviri zilnice (calculat ca medie zilnică săptămânală, pentru a fi reprezentativ) scade de la o săptămâna la alta. A scăzut și numărul focarelor de Coronavirus.
Rămâne însă alarmant de mare numărul vâlcenilor care și-au pierdut viețile din cauza problemelor cauzate de infecția cu Coronavirus. Peste 200 de decese ale unor persoane infectate au fost înregistrate, în județul nostru, în ultimele două luni. Spre comparație, în primele zece luni ale pandemiei (adică martie-decembrie 2020), în Vâlcea decedaseră doar 130 de persoane infectate!
O creștere bruscă a numărul deceselor a fost anunțată inclusiv marți, 16 noiembrie 2021, de către reprezentanții DSP Vâlcea. Luni seara, în județul nostru, borna cea mai fatidică a pandemiei indica 796 de decese (numărul este calculat de la debutul pandemiei în Vâlcea). Marți seara, DSP a anunțat alte nouă decese (!), numărul total al persoanelor care și-au pierdut viețile pe paturile spitalelor din Vâlcea ajungând la 805!
Sursă foto: Arhivă