„Chimistele mici” revin în ringul ligii secunde


• sâmbătă, 4 februarie, CS Chimia Râmnicu Vâlcea va disputa prima partidă oficială a noului an calendaristic

Handbalistele pregătite de antrenoarele Nicoleta Lazăr şi Cristina Rouă (principal şi secund) au încheiat cu succes perioada de reacomodare cu efortul fizic şi de consolidare a relaţiilor de joc, abilităţi sportive uşor  „amorţite” în cele două luni de pauză trecute de la ultimul meci oficial, cel din data de 5 noiem­brie 2011 (contând pentru runda cu numărul unsprezece a Diviziei A2 Vest de handbal feminin), atunci când CS Chimia s-a impus pe teren propriu în faţa timişorencelor de la Clubul Sportiv cu scorul de 39-32.

La finele turului de campionat, CS Chimia se clasează pe poziţia a şaptea (din doisprezece competi­toa­re). Locul este unul onorant, dacă ţinem cont de faptul că echipa este nou-promovată pe cea de-a doua „scenă” a handbalului feminin româ­nesc, oficialii acesteia înscriindu-se în campionat abia în ultimele zile ale lunii septembrie. Atunci, ca de altfel într-o măsură mai mare sau mai mică şi acum, problemele de natură finan­ciară au fost un adversar greu de în­vins. Dar iată care este ordinea „com­batantelor” în clasament înainte de reluarea părţii secunde a întrecerii: Universitar „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu 18p; CSŞ Caracal 16p; CS Timişoara 14p; Mureşul Târgu-Mureş 14p; Bowling Sfântu Gheorghe 13p; CSM Slatina 12p; CS Chimia Râmnicu Vâlcea 11p; CSM Bistriţa 10p; HC Alba Sebeş 10p; CSM Sfântu Gheorghe 9p; Universitatea Timişoara 1p şi Universitatea Reşiţa 1p. Important de precizat este şi faptul că la finele campionatului (în data de 12 mai), atunci când vor fi „contabilizate” toate rezultatele înre­gis­trate de fiecare echipă, primele două clasate ale Seriei Vest, împreu­nă cu echipele situate pe poziţii si­mi­lare în cealaltă serie de ligă secundă (Seria Est), plus ultimele două clasate din Liga Naţională, vor lua parte la un play-off  în urma căruia se vor stabili cele două formaţii care vor evolua în sezonul 2012/2013 în prima ligă naţională de handbal feminin.

Revenind la partida de sâmbătă, 4 februarie, cea dintâi a returului (a XII-a la general), sportivele pregătite de Nicoleta Lazăr şi Maria Rouă par a avea o misiune facilă, chiar una dintre cele mai uşoare posibile, ţinând cont de faptul că vor întâlni ultima clasată a seriei, Universitatea Reşiţa. Singu­rul impediment, dacă îl putem numi aşa, este reprezentat de locaţia parti­dei, bănăţenele fiind gazde; motiv pentru care vâlcencele vor trebui să abor­deze cu seriozitate maximă due­lul; mai ales că din retur „chimistele mici” au pierdut cea mai importantă handbalistă, vedeta echipei, Nicoleta Safta, devenind „galactică”, odată cu transferul la campioana Oltchim.

Tot în cadrul aceleaşi runde se vor mai disputa următoarele cinci întâlniri: CSM Slatina – CSŞ Caracal (derby-ul etapei); CSM Bistriţa – Mu­reşul Târgu-Mureş; Universitar „Cons­tantin Brâncuşi” – HC Alba Sebeş; Bowling Sfântu Gheorghe – CSM Sfântu Gheorghe şi CS Timi­şoara – Universitatea Timişoara. Pen­tru cei interesaţi, toate aceste me­ciuri se vor desfăşura sâmbătă, începând cu ora 11.00. În următorul joc, aferent etapei a XIII-ea, CS Chi­mia va întâlni pe propriul teren, în data de 11 februarie, pe CSM Slatina.