Voleibalistele clubului CET Govora au cedat în derby-ul seriei Vest


CET_junioare3Sâmbătă, 28 ianuarie, Sala Ca­pela din Râmnicu Vâlcea a fost gazda uneia dintre cele mai aşteptate partide de volei feminin ale Seriei Vest. Spor­ti­vele gazdă, pregătite de către antre­norii Nicoleta şi Marius Mărgărit, au întâlnit mult mai experimentata colegă de serie, dar şi liderul la zi, CSV Alba Blaj. Meciul a contat pentru etapa cu numărul treisprezece din campionatului Seriei Vest, penultima din sezonul regulat. În acel moment, înainte de startul jocului, ardelencele ocupau prima poziţie, cu 29 de puncte, în timp ce fetele de la CS CET Govora le urmau îndeaproape, la 4 „lungimi” distanţă.

Datorită plusului de valoare aflat evident de partea oaspetelor, dar şi a vârstei mai mari, deci un grad superior de experienţă acumulată, voleibalis­te­le de la CSV Alba Blaj nu au întâm­pi­nat dificultăţi prea serioase în atin­ge­rea obiectivului pe care îl aveau trasat din partea conducerii, anume câşti­ga­rea acestui derby şi în acelaşi timp asigurarea matematică a primei poziţii în ierarhia finală a clasamentului regu­lat, chiar cu o rundă mai devreme. Pri­mul set al meciului a fost cel mai echili­brat, s-a mers la egalitate până spre fi­nalul său, fetele de la CET Govora fiind taxate pe propriile greşeli, cu 25-23. În seturile următoare ceva parcă s-a „rupt” în jocul vâlcencelor, astfel că ele au devenit o pradă uşoară, cedând des­tul de facil. Setul al doilea s-a în­che­iat cu scorul de 25-13, ultimul fiind doar o palidă consolare, râmnicenele fiind învinse cu 25-19.

În celelalte două jocuri, disputate tot în cadrul etapei a XIII-a, s-au înre­gistrat următoarele rezultate: LPS Bihorul Oradea – CSŞ2 Baia Mare 1-3 (13-25; 20-25; 25-17; 14-25); CSM Codlea – CSM Târgovişte 0-3 (17-25; 15-25; 16-25); CSU Medicina Târgu-Mu­reş a stat. Cu numai o singură run­dă rămasă de disputat până la finele campionatului, cele mai multe dintre echipe şi-au aflat poziţiile finale, doar câteva mai având şanse de a ocupa un loc superior. Clasamentul se pre­zintă astfel: CSV Alba Blaj 32p; CS CET Govora 25p; CSM Târgovişte 21p; CSU Medicina Târgu-Mureş 20p; CSŞ2 Baia Mare 7p; LPS Bihorul Oradea 6p; CSM Codlea 6p; LPS „Avram Iancu” Zalău 0p (această formaţie s-a retras din competiţie încă de la startul ei, motiv pentru care în Seria Vest numărul participantelor este impar).

Ultima etapă, a XIV-a, se va des­făşura weekend-ul viitor, mai precis în data de 4 februarie. Pentru vâlcence va urma un meci dificil în deplasare, în compania ardelencelor de la CSU Medicina Târgu-Mureş. Însă, rezultatul partidei nu va mai putea modifica în niciun sens poziţia finală pe care vor încheia reprezentantele noastre, ele având asigurată treapta a doua a podiumului. Celelalte două întâlniri vor fi: CSV Alba Sebeş – LPS Bihorul Oradea şi CSŞ2 Baia Mare – CSM Codlea; CSM Târgovişte va sta.