Ceasul rău


Alt beţiv, prins în trafic

Joi seara, în jurul orei 18.42, C. Tudor, de 55 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism marca Renault pe strada Ştirbei Vodă, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În mare viteză, spre patul de spital

Joi după-amiaza, în jurul orei 17.40, C. Marin, de 47 ani, din loca­li­ta­tea Hunedoara, conducă­torul unui autoturism marca Dacia So­lenza, a fost implicat într-un acci­dent rutier pe D.N. 67, pe raza comunei Măldăreşti.

Astfel, în timp ce se deplasa pe raza comunei Măldăreşti, la km 148+450 m., pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, C. Marin a pierdut control direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens, ieşind în afara părţii carosabile, unde s-a lovit de un copac. În urma accidentului C. Liliana, din muni­ci­piul Hunedoara, pasageră dreapta faţă în autovehicul, a fost rănită uşor, fiind transportată la Spitalul oră­şenesc din Horezu pentru îngrijiri medicale, unde a fost diag­nosticată cu traumatism cranio-cerebral acut închis prin accident rutier, cu hematon superficial hiper­cranian frontal dreapta, contuzie toracică fără semne de fractură, contuzie umăr drept. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoo­lemiei.

În aceeaşi zi, Poliţia Rutieră a mai avut parte de un episod con­semnat pe străzile vâlcene. Astfel, potrivit raportului oficial: „La ora 13.40, poliţiştii vâlceni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de ser­viciu, au fost sesizaţi despre prod­u­cerea unui accident rutier pe strada Calea lui Traian din municipiul Rm. Vâlcea. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că un autotu­rism marca Opel Astra, condus de D. Ovidiu, de 27 ani, din comuna Cernişoara, care se deplasa din direcţia Nord – Sud, în momentul în care a ajuns la intersecţie cu D.N. 67 unde se află un semafor electric, a pătruns pe culoarea roşie a semaforului, intrând astfel în coli­ziune cu un autoturism marca Mer­ce­des Smart condus regulamentar de E. Valentin, de 28 ani, din oraşul Băile Govora.

În urma impactului, E. Valentin a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.”