Ceasul rău


Acte de violență, în atenția Poliției vâlcene

• mai multe persoane sunt cercetate pentru violență, distrugere și amenințare

bataiePoliţiştii din cadrul Poliţiei munici­piului Rm. Vâlcea, împreună cu po­liţişti de la Serviciul de Investigaţii Cri­minale şi efective din cadrul Depar­ta­mentul de Intervenţie Rapidă Vâlcea au intervenit, cu operativitate, reuşind să aplaneze două scandaluri care iz­buc­niseră în zona de Nord a muni­cipiului. Mai multe persoane sunt cercetate pentru loviri şi alte violenţe, distrugere şi ameninţare, o parte din­tre acestea având nevoie de îngrijiri medicale, motiv pentru care au fost transportate la spital. Astfel, poliţia a fost sesizată de către un cetățean despre faptul că două persoane i-au distrus autoturismul, prin lovituri cu corpuri dure şi l-au agresat şi pe prie­tenul său care se afla împreună cu acesta. Echipa operativă s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma veri­ficărilor efectuate s-a stabilit că băr­batul în timp ce se afla staţionat cu maşina pe strada Republicii din mu­ni­cipiul Rm. Vâlcea, împreună cu prie­tenul său, de aceştia s-au apropiat două persoane care, au început să lovească cu corpuri dure atât autotu­rismul, cât şi pe pasagerul mașinii pro­vocându-i acestuia leziuni corpo­rale, motiv pentru care acesta s-a pre­zentat la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fiindu-i stabilit diag­nos­ticul de plăgi tăiate superficial braţ drept şi regiune toracică stângă, nefiind necesară internarea acestuia. Poliţiştii au reuşit identificarea unuia dintre agresori, fiind vorba de un ce­tă­țean din municipiul Rm. Vâlcea. În cauză s-au întocmit acte premer­gă­toare începerii urmăririi penale, ur­mând a se efectua cercetări pentru iden­tificarea celui de-al doilea sus­pect, precum şi documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a celor implicaţi.

Totodată, oamenii legii au fost sesizaţi de către doi cetățeni din Rm. Vâlcea, despre faptul că la un bar, situat pe strada Republicii din muni­cipiu, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. În temeiul celor sesizate, la faţa locului s-a deplasat echi­pa operativă din cadrul Poliţiei Mu­nicipiului Rm. Vâlcea, care a cons­tatat că atât în incinta barului, cât şi în afara acestuia, pe fondul consumului de alcool, a avut loc o altercaţie între mai multe persoane, în urma căreia au rezultat pagube materiale şi vătă­mări corporale ale persoanelor în cauză, unele persoane fiind astfel trans­portate la spital pentru acor­da­rea de îngrijiri medicale de specia­li­tate. Este vorba despre doi tineri care au fost internaţi pentru investigaţii suplimentare şi care au declarat că, în timp ce se aflau într-un bar de pe strada Republicii, au fost agresaţi fizic de un grup de persoane necunos­cute, iar ulterior acestor evenimente s-au deplasat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde li s-au stabilit diagnos­ti­cele de: traumatism cranio-facial acut închis, plagă buză superioară, echi­moză zigomatică dreapta, escoriaţii membre şi fractură piramidă nazală. Persoanele în cauză au fost îndru­mate să depună plângere pentru vă­tă­mările suferite. De asemenea, po­liţiştii au mai identificat în curtea spita­lului un grup format din patru per­soa­ne de sex masculin, din care, două dintre acestea prezentau urme vizi­bile ale unor agresiuni fizice, o per­soa­nă fiind bandajată în zona capului, iar cealaltă la mâna dreaptă. Aceştia au relatat că au fost agresaţi fizic de un grup de persoane de etnie rromă pe care nu-i cunoşteau, iar aceştia au provocat distrugeri autoturismului mar­ca Mercedes. Persoanelor în cauză li s-au adus la cunoştinţă că au dreptul ca în termen de două luni de la data producerii evenimentului să se adreseze cu plângere scrisă pentru vă­tămările suferite. Cercetările con­tinuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a veridicităţii aspectelor recla­ma­te. În cauză s-au întocmit acte pro­cedurale, urmând ca în continuare să se efectueze cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, lovire sau alte violenţe şi să se pro­pună soluţie procedurală prin Par­chetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

Călători frauduloși și hoți de fier vechi

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat acti­vi­tăţi în vederea prevenirii faptelor anti­so­ciale şi pentru menţinerea unui cli­mat corespunzător de siguranţă pu­bli­că în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură con­tra­venţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren etc.) şi a fenomenului de călă­torie frauduloasă. În urma celor 15 controale desfăşurate, au fost patru­late 55 de trenuri şi 43 de staţii, au fost depistaţi 82 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 503 lei, fiind aplicate şi 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.100 lei.

Astfel, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Rm. Vâlcea, în timp ce desfăşurau activităţi de patru­lare, i-au surprins în flagrant, la un centru de colectare a fierului vechi, pe doi tineri de 18 și 22 de ani, ambii din municipiul Rm. Vâlcea, care aveau asupra lor două plase în care se afla material mărunt de cale ferată (tirfoane, plăcuţe intermediare şi plăci de prindere şină), material pe care voiau să-l valorifice ca deşeuri feroa­se. În urma verificărilor efectuate s-a cons­tatat că piesele identificate asu­pra celor doi suspecţi au fost de­mon­tate şi sustrase de pe linia uzinală aparţinând unei societăţi comerciale din municipiul Rm. Vâlcea. Bunurile sustrase au fost restituite unităţii păgubite, iar faţă de cei doi tineri se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea