Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Ceasul rău


Trei tineri din Bălceşti, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni, reţinuţi pentru 24 de ore

La data de 06 octombrie a.c., la ora 0.30, poliţiştii din Bălceşti au fost sesizaţi  de către Nicolae F. din oraşul Bălceşti, cu privire la faptul că trei bărbaţi i-au lovit cu bâtele autoturismul marca Hyundai, care era staţionat, provocându-i avarii. Echipa operativă deplasată la faţa locu­lui a confirmat că cele sesizate de proprietarul autovehiculului se con­firmă. În aceeaşi noapte, Constantin D., din Bălceşti, a sesizat orga­nele de poliţie despre faptul că, tot trei bărbaţi, i-au blocat accesul pe o stradă din oraşul Bălceşti, după care i-au lovit autoturismul cu pietre.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, suspecţii în cazul celor două fapte sesizate, sunt Ion P. de 34 ani, Marian S. de 27 ani şi Liviu C. de 25 ani, toţi din oraşul Bălceşti.

Având în vedere că nu sunt la prima faptă de acest gen, fiind cer­cetaţi şi pentru alte infracţiuni, respectiv ameninţare şi lovire, poliţiştii au luat măsura de reţinere preventivă pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei tineri, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă a acestora.

Alcoolemie de 0,71mg/l pentru un şofer în buricul Râmnicului

Joi, la ora 23.45, conducătorul auto Vasile T., de 43 ani, din oraşul Băile Olăneşti, a fost identificat pe strada Gabriel Stoianovici din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat.  Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice .  În vederea prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, reamintim conducătorilor auto care sunt efectele alcoolului la volan, aşa cum relevă studiile de specialitate:  la 0,1g/l alcool pur în sânge (120 ml bere, 50 ml vin, 15 ml spirtoase) – încep deja să apară tulburări de comportament care pot produce probleme în capacitatea de a conduce autovehiculul; la 0,2 g/l alcool pur în sânge (240 ml bere, 100 ml vin, 30 ml spirtoase); se  instalează dereglarea reflexelor şi întârzierea timpului de frânare; mai mult de 0,8g/l alcool pur în sânge (960 ml bere, 400 ml vin, 120 ml spirtoase) – scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, se dereglează răspunsul la stimulii optici şi auditivi.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized