Sponsor cu renume pentru „chimiste”


CS Oltchim şi-a prezentat vineri cel mai nou dintre sponsorii echipei. Motor AG, dealerul cunoscutei mărci germane de automobile BMW va fi noul partener în performanţă al elevelor pregătite de Radu Voina

Sala Sporturilor „Traian” din Râmnic a fost vineri seară gazda unui eveniment deosebit pentru Clubul Sportiv Oltchim. În cadrul unei conferinţe de presă, organizată în sala „VIP” de către conducerea clubului, a fost prezentat noul sponsor al echipei vâlcene. Acesta este unul foarte cunoscut, mai ales printre fanii maşinilor puternice şi ai „cailor putere”. Motor AG, dealerul pentru România al renumitul brand BMW s-a alăturat „chimistelor” în tentativa lor de a cuceri Liga Campionilor în acest sezon.
BMW_CP

La conferiţa de presă a fost prezent preşedintele sportiv al clubului, Petre Berbecaru, antrenorul Radu Voina, toate componentele echipei de handbal, precum şi reprezentanţi ai noului sponsor, inclusiv preşedintele general pentru România, Adrian Prodănel. Prima parte a conferiţei a avut loc în exteriorul Sălii Sporturilor, acolo unde dealerul Motor AG şi-a prezentat câteva dintre cele mai importante modele de autoturisme pe care le comercializează. Revenind în Sala „VIP”, preşedintele noului sponsor, a făcut publice motivele care au determinat conducerea companiei pe care o reprezintă să investească şi să se promoveze prin sport: Motor AG este o companie foarte ambiţioasă care ţinteşte mereu mai sus, dovadă fiind faptul ca în ultimii ani numărul maşinilor vândute s-a dublat, devenind astfel al doilea dealer ca vânzari din România. Ne-am îndreptat către lumea sporturilor pentru promovare, dorind o echipă cât mai puternică. Dar pentru că în România sunt puţine echipe care se pregătesc pe termen lung, am apreciat pe Oltchim ca fiind etalon de perfecţiune, similar cu ceea ce ne propunem şi noi. Am convingerea că asocierea dintre Oltchim şi Motor AG va fi de bun augur pentru ambii parteneri”. Dealerul firmei germane a înmânat antrenorului Radu Voina, pe o perioada de 1 an, cheia unui autoturism BMW, seria 7,
BMW-Voina2
dând asigurări că şi membrii conducerii vor beneficia de transport în acelaşi tip de limuzine. Aşa cum a menţionat noul sponsor, valoarea totală a sumei investite este de peste 70.000 de euro.

Petre Berbecaru, preşedintele sportiv al clubului „chimist” a mulţumit sponsorului pentru asocierea făcută între renumele său şi clubul vâlcean, declarând că: „Noul sponsor este binevenit în curtea noastră, ne bucurăm că este lângă noi şi sperăm să se dezvolte şi pe viitor colaborarea noastră. Nu este un secret pentru nimeni că echipa de handbal este susţinută în proporţie de peste 75% de combinatul chimic, aşa că orice nou sponsor ne bucură şi aşteptăm lângă noi chiar pe cei de la BMW.

Preşedintele sportiv al clubului, antrenorul Radu Voina şi nici handbalistele nu au uitat şi de faptul că duminică, în Sala Sporturilor, începând cu ora 18.00, va veni un adversar foarte puternic, „campioana campioanei mondiale”, aşa cum a numit-o Petre Berbecaru pe formaţia rusească Dinamo Volgograd. Tehnicianul vâlcean a afirmat faptul că este conştient de tracul fetelor la debutul pe teren propriu în cea mai titrată competiţie inter-cluburi din handbalul feminin european, dar că are încredere în handbalistele sale şi că speră într-o victorie care în proporţie de 80% să ne asigure calificarea între cele mai bune opt formaţii ale Europei. Oana Manea, noul căpitan al Oltchimului, a declarat că atât ea, cât şi colegele sale sunt foarte motivate şi determinate să facă totul în faţa rusoaicelor pentru a câştiga. De asemenea, nu a uitat să transmită un mesaj publicului, prin care a îndemnat la o prezenţă cât mai numeroasă în tribune la ora de start a meciului.
 BMW-Voina

După încheierea conferinţei, toţi participanţii au fost invitaţi să asiste la antrenamentul oficial al echipei în recent renovata sală polivalentă, căreia i-a fost sporit numărul de locuri destinat spectatorilor, de la aproape 2.000 până la 3.200. În aceste condiţii, Sala Sporturilor poate găzdui o finală a Ligii Campionilor, mult visată de către toţi vâlcenii, fără să se mai întâmple ca în anul 2009, când „chimistele”, deşi au ajuns până în ultimul act al competiţiei, au fost nevoite să joace în capitala.

Reamintim faptul că CS Oltchim face parte din grupa D a Ligii Campionilor, alături de vicecampioana de anul trecut a aceleiaşi competiţii, Itxako Navarra; campioana Rusiei, Dinamo Volgograd şi vicecampioana Germaniei, Buxtehuder SV. În prima etapă, vâlcencele s-au impus cu 24-20 în deplasare, în Germania; iar în Rusia, oarecum surprinzător, spaniolele din Navarra au câştigat cu 27-25. În aceste condiţii, este de aşteptat ca rusoaicele, „rănite în orgoliu” in urma înfrângerii de pe teren propriu, să joace cu foarte mare dorinţă de a câştiga partida cu „chimistele”.