Poliția, în acțiune


Week-end cu 136 amenzi de 31.510 lei
Polițiștii râmniceni și cei din Drăgășani au avut un final de săptămână extrem de încărcat și rodnic. Controalele acestora s-au soldat cu verificarea a 329 de autovehicule, au fost legitimate 409 de persoane şi au fost aplicate 136 de sancţiuni contra­ven­ţionale, în valoare de 31.510 de lei.

Mașină neînmatriculată = dosar penal
Duminică seara, în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pe DN 64-Mihăeşti pentru control un autovehicul condus de H. Florian, din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că autoturismul nu era înmatriculat, având aplicate şi plăcuţe cu număr de înmatriculare fals, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal pentru conducere pe dru­murile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr de înmatriculare fals.

Accident grav în miezul orașului
Duminică seara, în jurul orei 21.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui acci­dent rutier în municipiul Râmnicu Vâlcea. Din primele veri­ficări, echipa operativă a stabilit faptul că D. Vasile a condus un autovehicul, iar la efectuarea unui viraj la stânga nu a acordat prioritate de trecere unui alt autovehicul, condus de S. Ştefan, intrând în coliziune cu acesta. Din impact autoturismul lovit a ricoşat într-un branşament de gaze, avariindu-l. În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală, a două femei de 49 şi 20 de ani, diagnosticate cu TCC acut, hematom, contuzie abdo­minală şi respectiv traumatism cranio-facial. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul, fiind negativ în cazul numitului S. Ştefan şi de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui D. Vasile, căruia i-au fost recoltate două probe de sânge. De asemenea, la faţa locului au acţionat şi echipaje din cadrul ISU Vâlcea şi DISTRIGAZ. În cauză, cerce­tările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împre­jurărilor producerii evenimentului rutier.

Valerică a băgat în spital un biciclist nevinovat
Luni dimineața, în jurul orei 08.00, B. Valerică, de 48 de ani, din Drăgăşani a condus un autovehicul pe DJ 648B – Voiceşti, ajungând la km. 2+100 m a lovit cu partea faţă dreapta o bicicletă. Un tânăr de 29 de ani se deplasa pe lângă bici­cletă, traversând partea carosabilă. Din impact, bărbatul a căzut pe asfalt suferind vătămări corporale. Victima a fost transportată la spitalul, unde i s-a stabilit diagnosticul iniţial de traumatism cranio facial, plagă contuză obraz drept şi plagă contuză arcadă stânga. Persoane implicate în accidentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto, iar pentru pieton 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Lemn furat, depistat pe DN 65 C
Vineri, în intervalul orar 13.00 – 15.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Roeşti au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii şi combaterii sustragerii de material lemnos din zone de pădure, precum şi a transportului ilegal de material lemnos pe DN 65 C, pe raza de competenţă. Cu acest prilej au fost depistate două persoane care au tăiat dintr-o pădure, fără drept, câte un arbore, specia fag, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 171/2010, în valoare nominală a câte 800 lei.