Lt.col (r) Daniel Constantin Trușcă, alternativa USR pentru primăria Băile Govora


• candidatul surpriză al turnirului electoral din stațiunea vâlceană vine cu o platformă administrativă așteptată și binemeritată de întreaga comunitate govoreană după ani întregi de scandaluri politice rușinoase

Alianța Dreapta Unită îl propune la alegerile locale din 9 iunie 2024, pe Daniel Constantin Trușcă, locotenent colonel MAI în rezervă, pentru funcția de primar al localității Băile Govora. Un govorean autentic, om crescut în spiritul legii și ordinii, al onoarei și devotamentului pentru comunitate și semenii lui, Daniel Constantin Trușcă intră în competiție cu un orizont clar: o alternativă administrativă sănătoasă și de durată pentru localitatea sa natală.
Născut la 25.12.1972, acesta a absolvit Liceul Industrial Băile Govora, judeţul Vâlcea (1987- 1991), Şcoala de subofiţeri de poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina (1994), Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – specializarea “Drept”, cu diplomă de licenţă (1997-2002), Curs de master, specializarea “Managementul Poliţiei şi Instituţii Comunitare”, din cadrul Universităţii  “Lucian Blaga” Sibiu – Facultatea de Drept (2008-2010). Din 1995 până în 2020, a lucrat în cadrul IPJ Vâlcea, parcurgând toate etapele până la funcția de șef serviciu.
Din 2014 și până în acest an, a fost Preşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – Biroul Teritorial Vâlcea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Între 2008 – 2014, delegat sindical al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – Biroul Teritorial Vâlcea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Între  2020 – 2024, Vicepreşedinte – Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” – Filiala Vâlcea iar  între 2023 – 2024, Prim-vicepreședinte Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne – Filiala „Nicolae Bălcescu” Vâlcea.
„Îmi iubesc profund locurile natale iar Govora va fi mereu „acasă” pentru cei ca mine! Am fost și-am rămas dator govorenilor adevărați pentru ceea am reușit în viața mea și consider că a venit momentul să încep să plătesc această datorie printr-o implicare totală în viața comunității. Mi-a plăcut mereu munca în echipă şi, prin natura serviciului, am desfăşurat nenumărate activităţi în care am coordonant acţiunile mai multor persoane, bazându-mă pe o comunicare eficientă. Opiniile şi deciziile mele, referitoare la diverse probleme, au fost mereu luate în considerație și apreciate laudativ în cadrul activităţilor profesionale, atât de şefi cât şi de colegi, dovadă fiind rezultatele obținute. Ca govorean adevărat și om de acțiune, n-aveam cum să mai stau pe margine și să privesc la starea de învrăjbire în care a fost aruncată armonioasă noastră comunitate! Ajunge cu fanfaronada, cu circul, spectacolele ieftine și scandalul de dragul scandalului, Govora înseamnă bun simț, respect, civilizație și armonie!
Nu ne mai permitem nici măcar o secundă de atmosferă toxică așa cum avem de patru ani și e timpul să aerisim Govora cu oameni și idei noi, sănătoase și fezabile, fără votanți de serviciu, flotanți care să decidă soarta comunității în numele mizelor imobiliare și a orgoliilor personale exacerbate la extrem!”