„Spitalul Bălceşti era o păcăleală!”


• edilul din Fârtăţeşti afirmă că unitatea sanitară din sudul judeţului nu ajuta sub nici o formă locuitorii zonei fiind lipsită de orice fel de echipamente şi personal

Nicolae Voicescu, primarul Fârtăţeştiului, nu face parte dintre cei care să regrete prea mult dispariţia spitalului din urbea lui Mitică Dragomir. În cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul administraţiei pe care o conduce, vicepreşedintele PSD şi-a explicat punctul de vedere: „Pentru mine şi locuitorii comunei pe care o conduc, închiderea acestui spital nu reprezintă vreo tragedie pentru că respectiva unitate nu avea absolut nici un fel de utilitate şi nici nu-ţi putea oferi vreun ajutor real. Ştiu că voi supăra, din nou, pe unii sau pe alţii, dar asta e realitatea noastră a celor de-aici: atunci când avem probleme, nu ne aşteptam la vreun ajutor dinspre Bălceşti, ci ne du­cem bolnavii ori la Râmnic, ori la Craiova. Ceea ce se găsea în Bălceşti nici nu cred că se putea numi spital pentru că nu avea de nici unele… Doar se con­sumau nişte bani degeaba cu salariile şi utilităţile! Era cu totul altceva dacă s-ar fi închis o unitate de primiri urgenţe, ceea ce ar fi cu adevărat vital pen­tru zonă, adică nişte salvări care să ajute omul la necaz, dar când închizi o astfel de unitate care nu face decât să mănânce bani fără să ai vreun be­neficiu…”

Voicescu e pro-comasare şi regionalizare

Pentru şeful administraţiei din Fârtăţeşti, ideea schimbării legii administraţiei publice locale este o miză necesară în viitorul apropiat. Social democratul din fruntea celei mai mari comune din judeţ afirmă că 5.000 de locuitori este un barem prea mic pentru ceea ce ar trebui să presupună o veritabilă reformă administrativă: „Eu, ca primar din 1997, al celei mai mari localităţi rurale din judeţul Vâlcea nu pot decât să salut o astfel de iniţiativă. Aş merge mai departe şi aş spune că un prag de minim 7.000 de locuitori pentru declararea unei comune ar fi perfect. Şi am să vă spun şi de ce: pentru că întreaga politică administrativă la nivel de UE sprijină proiecte care au în vedere astfel de comunităţi. Nu poţi să finanţezi proiecte europene de dezvoltare pentru nişte comunităţi mai mici. Eu am avut meciuri grele pe această temă şi în vremea guvernului Năstase când s-a încercat ciopârţirea Fârţăţeştiului în bucăţele. M-am luptat atunci cu toată lumea care dorea acest lucru şi ,acum, cele 15 sate unde am reuşit să aduc reţea de canalizare pe bani europeni văd că am avut dreptate.”