Apel disperat către Ion Cîlea: „Domnule preşedinte, scuturaţi-vă odată de fitiliştii care vă înconjoară!”


Voicescu_cilea• vicepreşedintele PSD spune că eforturile liderului CJ sunt neutralizate permanent de trepăduşii şi profitorii de al căror sfat a devenit dependent în luarea unor decizii importante pentru partid şi judeţ

A fost numit „calul troian din PSD”, „cârtiţa lui Mazilu şi al UNPR-ului” sau „capul dizidenţilor social democraţi”. Acum e rândul lui să iasă la atac. Poreclele prea puţin  prieteneşti pe care colegii de partid i le-au atribuit incomodului Nicolae Voicescu nu au avut darul de a-i reduce decibelii vocii acestuia şi nici a-i înmuia retorica. Dimpotrivă. „Vicele” PSD-ului şi-a sfâşiat delatorii şi l-a pus public în gardă pe şeful său de partid cu privire la prezentul şi viitorul social-democraţilor vâlceni.

Astfel, pentru a lămuri ultimele evenimente din partid şi morişca zvonurilor care l-au pus în rândul duşmanilor lui Ion Cîlea, edilul Fârtăţeş­tiu­lui a fost gata cu replica: „Eu ştiu că deranjez, că sunt incomod dar n-am nimic de pierdut şi de-asta îmi permit mereu să fiu sincer faţă de Cîlea şi faţă de partid. Spre deosebire de alţii de prin preajma domnului preşedinte, eu îmi spun mereu păsul. Şi o fac spre binele tuturor pentru că-n poli­tică n-ai nevoie doar de aplaudaci şi de lău­dă­tori de profesie. Asta e şi problema noastră, în par­tid: moda asta a yesmenilor nu mai trece nai­bii odată! Se tot poartă fitiliştii şi îmbârligătorii de profesie, e un dezastru…Nu mai ai loc în partid de specimenele astea care nici nu ştiu pe ce lume sunt, dar se visează numai pe liste şi pos­turi! Eu atât vreau să ştie domnul Cîlea şi asta e rugămintea mea: gata, trebuie să ne scuturăm de elementele astea! Ne săpăm singuri groapa în ritmul acesta, singuri, vă spun!” Voicescu e con­vins că mesajul său va avea efectele scon­tate pentru că are de partea sa alte episoade asemănătoare când şi cei mai înverşunaţi dintre duşmani au ajuns să-i dea dreptate: „Cine mă atacă pe mine? Cine mă critică pe mine, primar cu aproape 15 ani de activitate continuă şi cu rezultate certificate la vot? Cine? Aceiaşi care în urmă cu câtva timp mă contraziceau acum şi peste 2-3 zile ajungeau să-mi dea dreptate!”

Omul viitorului… nu mai vine

Referindu-se la problemele pe care PSD-ul le poate avea la viitoarele alegeri, vicepreşedintele Nicolae Voicescu nu s-a sfiit să conteste existenţa vreunui viitor pentru acest partid. Edilul din Fârtăţeşti e convins că fără Ion Cîlea, social democraţii sunt total pierduţi şi că povara aceasta nu mai poate fi dusă prea mult de către liderul CJ. „Eu îl văd pe Cîlea singur! Asta e percepţia mea asupra momentului actual din PSD şi asupra viitorului. Nimeni nu-şi pune problema: dacă omul acesta păţeşte, Doamne fereşte, ceva, noi ce naiba mai facem? În halul acesta suntem! Şi nimeni nu-şi pune problema că preşedintele are o vârstă şi indiferent de câtă energie sau bună-credinţă dovedeşte acum, va veni şi vremea când trebuie să ne descurcăm singuri…Ce facem când va trebui să stăm pe propriile noastre picioare?” Voicescu arată clar spre tineretul partidului de-acolo de unde nu se întrevede absolut nici o speranţă şi consideră pierzanie curată faptul că în acest moment PSD-ul nu are un succesor pentru Ion Cîlea: „Nu vine nimic din urmă! Nimic! Dacă te uiţi spre organizaţia de tineret, te apucă plânsul. Cu astfel de schimburi de ştafetă, partidul este terminat. Aceste probleme trebuie înfruntate de pe acum pentru că la anul e târziu şi noi plecăm la luptă cu o armată gata învinsă, fără motivaţie, fără nerv şi fără viitor.” Voicescu aplaudă iniţiativa de a reforma din temelii echipa PSD pentru Consiliul Judeţean 2012 şi cere oameni care să coboare mai des în sânul comunităţilor vâlcene şi care să ştie mai bine nevoile şi problemele acestora.