Pandemia dă semne de «retragere» din Vâlcea, dar a lăsat deja urme adânci: 136 de decese!


În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 176 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 16 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 147 au forme medii și 13 sunt internate în secția ATI.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 9.402 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 136 decese.
În județ, sunt 29 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici  și în cadrul instituțiilor publice. În cursul zilei de marți au fost internate în spitalele din Vâlcea 11 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
„Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.477 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 35.348 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 24.549 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 59.897 de teste în județul Vâlcea”, au transmis, marți, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
„În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 28 de decizii de izolare și 23 de decizii de carantină, în prezent, 545 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 336 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm că datele sunt în continuă dinamică. Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, se mai arată în același comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea