ASFALT NOU pe unul dintre drumurile județene care au cea mai mare nevoie de modernizare!


Drumul Județean 605 A este una dintre căile rutiere ale județului nostru care avea (și încă mai are) nevoie de modernizări care să o aducă la standarde mai apropiate de ceea ce înseamnă un drum de importanță județeană într-o Românie a Uniunii Europene din anul 2020 (chiar 2021 peste câteva zile).
În acest sens, Consiliul Județean Vâlcea a derulat lucrări de asfaltare pe o porțiune de doi kilometri din extremitatea nordică a acestui drum județean, mai precis pe raza comunelor Slătioara și Mateești. Zilele trecute, lucrările desfășurate pe acest tronson au fost finalizate.
Mai multe informații despre starea actuală a acestui drum, dar și despre planurile de viitor (când se dorește modernizarea în întregime a DJ 605 A) ne-au fost oferite de către Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea: „În ultimii trei ani, am reușit să reabilităm în jur de 11 km. din acest drum. Avem proiect pregătit în vederea accesării de fonduri europene, pentru ca drumul să fie modernizat în totalitate. Însă, până când vom reuși să obținem finanțare europeană, vom continua să facem reparații, întreținere și turnare de covor asfaltic, în limitele bugetului nostru, pentru ca vâlcenii să circule în siguranță și pe acest drum județean”.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea