Consultații printre picături de ploaie la Pediatrie


spital_00• dr. Steliana Rădulescu, medic pediatru SJU Vâlcea: „plouă în camera de gardă… tușim… Noi, medicii, suntem terminați” • Ionuț Cherăscu, consilier Cîlea: „muncitorii vroiau să demoleze grupul sanitar de la Pediatrie… de la ei putere”
 

Lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea aduc și probleme. Spunem asta deoarece unitatea nu se poate debarasa, pe perioada investițiilor, de pacienți, iar disconfortul apare inevitabil. Și, măcar, de-ar fi vorba doar de disconfort. Numai că intervin și anumite probleme, unele apărute din prea mult zel generat de constructori. Autoritățile județene, în frunte cu Ion Cîlea, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a fost nevoit să intervină zilele trecute după ce muncitorii, de la sine putere, au decis că e mai bine să demoleze grupul sanitar de la Pediatrie. „Au fost probleme, într-adevăr, cu constructorii. Ne-am trezit că vroiau să demoleze un grup sanitar de pe secția Pediatrie. S-a intervenit, cum era normal, mai ales că lucrarea nu era prevăzută în proiect. Nici gând de așa ceva. Când au fost întrebați ce au de gând să facă au spus că vor să schimbe totul. Păi, stai așa…de unde până unde asta!!??? Până la urmă totul s-a rezolvat. Grupul sanitar a rămas la locul lui”, ne-a precizat Ionuț Cherăscu, consilierul președintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Am încercat să aflăm cum stau lucrurile și din punctul de vedere al conducerii Spitalului Județean de Urgență. Managerul Georgeta Săliște avea telefonul închis, fiind la Craiova, la o ședință, directorul medical, dr. Letiția Badea, se află în concediu, iar directorul financiar, Mihăiță Crețulescu nu știa nimic de situație, motivând că se află la Maternitate. În cele din urmă, singura persoană care ne-a relatat cum stau lucrurile a fost medicul pediatru Steliana Rădulescu: „Plouă în Camera de gardă… tușim…Noi, medicii, suntem terminați”.

Se pare că, deși se vrea un bine prin realizarea acestor investiții, apar și probleme: pacienții și cadrele medicale trebuie să suporte zgomotul infernal al muncitorilor, iar, mai nou, picăturile de ploaie.