ZIUA DERBY-URILOR în Liga Florilor


Deși mai este aproape un retur întreg până la finalul actualei ediții a Ligii Florilor de handbal feminin (deci aproape 80 de jocuri), două meci care sunt programate joi, 24 februarie 2022, au potențialul de a influența configurația finală a întrecerii. Asta pentru că, pe teren, se vor afla față în fața atât primele două clasate în meciul lor direct, cât și ocupantele pozițiilor trei și patru, în derby-ul lor pentru menținerea pe podiumul întrecerii.
De la ora 16.00 (într-un meci transmis pe TVR 2), în Sala „Traian”, SCM Râmnicu Vâlcea (locul trei, 31 de puncte) va primi vizita Gloriei Buzău (locul patru, tot 31 de puncte).
De la ora 18.00 (într-un meci transmis pe TVR 1), în Sala „Rapid” din Capitală, Rapid București (liderul la zi, 39 de puncte) va primi vizita concitadinei CSM București (locul al doilea, 35 de puncte).
Este limpede că, prin prisma punctajelor celor patru echipe, primele două clasate (Rapid și CSM) își vor păstra pozițiile pe care le ocupă și după această rundă; însă, totodată, este clar și faptul că, dacă CSM se va impune, lupta pentru șefia întrecerii va deveni mult mai acerbă.
Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, singura opțiune care păstrează echipa în lupta pentru podiumul întrecerii este un succes în fața Gloriei Buzău.