NEAGU A ȘTIUT DE CE TREBUIE SĂ JOACE în meciul cu Vâlcea. Ce se întâmpla dacă nu era pe teren!?


În urmă cu puțin timp, în sala «Sepsi Arena» din Sfântu Gheorghe, s-a încheiat cea mai interesantă partidă din cadrul etapei a 25-a a Ligii Florilor de handbal feminin. Pe teren s-au aflat ultimele două campioane ale României, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. Meciul era unul cu miză atât pentru trupa din București (care își apropia foarte mult titlul de campioană dacă obținea victoria), dar mai ales pentru gruparea râmniceană (care se află în luptă de la distanță cu Minaur Baia Mare pentru locul al doilea în ierarhia finală).
Trupa din Capitală a început mai bine partida, a condus la câteva goluri diferență, dar s-a văzut repede egalată și chiar condusă pe tabela de marcaj. Vâlcea a fost mai bună la mijlocul primei reprize, însă a cedat inițiativa pe finalul acesteia. Cu Cristina Neagu în formă foarte bună (a marcat de șase ori în prima repriză), CSM București a reușit să intre la vestiare cu un avantaj de patru goluri (scor 17-13).
În partea secundă, Bucureștiul a reușit să se desprindă și mai mult pe tabelă, demonstrând că și-a dorit foarte mult un nou titlu de campioană, unul care va veni după nu mai puțin de trei ani de pauză (precedentul a fost cucerit în vara anului 2018). În minutul 40, CSM avea cinci goluri avantaj (scor 22-17), iar peste zece minute își sporise avantajul cu alte două goluri (scor 26-19). În aceste condiții, minutele de final nu au contat prea mult. CSM avea deja victoria în buzunar, iar eforturile vâlcencelor de a recupera șapte goluri în atât de puțin timp erau practic imposibile! Partida s-a încheiat cu victoria Bucureștiului, scor final 32-26, la capătul unei partide în care trebuie să recunoaștem că trupa din Capitală a fost echipa mai bună.
Nu putem să nu remarcăm că, deși ar fi trebuit să meargă să se opereze la genunchi încă din această perioadă, Cristina Neagu a rămas alături de echipa bucureșteană și pentru turneul de trei etape care se desfășoară în acest week-end la Sfântu Gheorghe. Se spune că Neagu a rămas să își ajute coechipierele până când echipa va deveni campioană matematic (posibil chiar la finalul săptămânii), însă e limpede că ea a rămas în primul rând pentru a juca împotriva Vâlcii. Fără ajutorul dat de Cristina Neagu (mai ales pe partea ofensivă), CSM București ar fi avut în mod cert un meci mult mai dificil în fața echipei primăriei din Râmnicu Vâlcea și nu se poate ști dacă deznodământul era același!