WEEKEND-UL PREMIERELOR la Teatrul Anton Pann


„Paso Doble” se joacă sâmbătă, 3 iulie, iar „Un parc… o bancă” pe 4 iulie
Pentru weekend-ul care urmează, Teatru Anton Pann din Râmnicu Vâlcea vă propune două noi producții. „Paso Doble” – un spectacol în premieră națională, eveniment care va avea loc sâmbătă 3 iulie 2021, de la ora 19.00, și „Un parc…o bancă”, premieră programată pentru duminică 4 iulie 2021, de la aceeași oră 19.00.
„Paso Doble”, spectacol în premieră națională, după piesa lui Cristi Nedelcu, este pus în scenă de către Constantin Florescu-Tache. Spectacolul ne prezintă povestea întâlnirii dintre Amalia, o studentă la psihologie, și Lucia, o tânără internată într-un sanatoriu psihiatric în urma unei tentative de sinucidere cauzată de faptul că fusese victima unei campanii de bullying. Întâlnirea dintre ele este emoționantă. Întrebările despre propria viață, despre relații, despre societate și despre sensul existenței pot fi și întrebările noastre. Cunoscut vâlcenilor prin originea lui, regizorul aceste piese, Tache Florescu este un nonconformist, dacă putem spune așa. Chiar dacă intrase prin concurs în 1992 la Teatrul Național din Craiova, în 1999, dând dovadă de mult curaj, și-a dat demisia, devenind primul actor declarat independent. Absolvent al Academiei de Teatru şi Film „I.L. Caragiale”, clasa Olga Tudorache, sub conducerea regizorală a unor maeștri importanți (precum Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Mircea Cornișteanu, Tudor Chirilă și alții), Tache Florescu face numeroase roluri în teatru. Ca actor independent a jucat în regia altor regizori importanți precum: Alexander Hausvater, Laslo Bocsardi, Mihai Maiutiu, Istvan K Sabo, MC Ranin, Anca Bradu, Vlad Cristache. A avut peste șaizeci de roluri principale și secundare în filme românești si străine. A jucat alături de Andi Garcia, Sir Roger Moore, Willam Dafoe, Jeane Moreau.

Ce ne așteaptă duminică?

„Un parc… o bancă” de Alexandr Ghelman, regia Florin Beciu, este cea de-a doua premieră a Teatrului Anton Pann, programată duminică, 4 iulie 2021, în Sala Mare. Spectacolul ne prezintă povestea unor oameni care se întâlnesc întâmplător într-un parc pe o bancă. Poate fi o poveste de dragoste sau de altă natură. Stări din cele mai diverse, precum speranță, entuziasm, furie, veselie, căutare, ezitare le regăsim în spectacol. Dar, după cum ne spune regizorul Florin Beciu, „totul are un deznodământ, redescoperirea sinelui”. Pe Florin Beciu îl cunoașteți în calitatea de actor și regizor. La Teatrul Anton Pann a regizat câteva spectacole si a avut numeroase roluri pe scena acestui teatru.
„S-a muncit mult în această perioadă pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de noi spectacole. După succesul pe care l-a avut cu spectacolul «Jocul de-a măcelul», eveniment care a avut loc pe 19 și 20 iunie 2021, Teatrul Anton Pann vă invită să vedeți în acest weekend și cele două premiere: «Paso Doble» și «Un parc… o bancă»”, ne-au transmis angajații Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.