Victorie de senzație pentru HC Municipal


• echipa noastră a învins HCM Roman, una dintre cele mai în formă echipe din campionatul intern, scor 24-23

Miercuri după-amiază, în Sala Sporturilor „Traian”, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a întâlnit HCM Roman. Partida a contat pentru etapa a XV-a din Liga Națională de handbal feminin și era una foarte importantă pentru ambele grupări. Începutul jocului a fost destul de echilibrat, ambele echipe mergând „cap la cap”. Dornice de victorie, după ce, runda trecută, pierduseră oarecum nemeritat pe terenul brașovencelor de la Corona, municipalele și-au luat tare adversarele din Moldova și au creat panică pe semicercul acestora. Finalul primul act a aparținut trupei noastre, elevele antrenorului Constantin Ștefan reușind să intre la „cabine” cu un nesperat avantaj de patru goluri (scor 13-9).
După reluarea partidei, romașcanele s-au dovedit foarte arțăgoase și au pus multe problemele municipalelor. Ușor-ușor, scorul s-a echilibrat, iar vâlcencele au avut emoții. Situația părea destul de asemănătoare celei de săptămâna trecută, când Vâlcea a condus Brașovul la pauză, dar a sfârșit prin a fi învinsă. Totuși, fetele noastre și-au învățat lecția și au știut cum să gestioneze situația. Cu Mihaela Senocico, Daria Ilina și Janina Luca în mare formă în fața semicercului advers, Vâlcea a reușit să se impună la limită, într-un final de joc în care echipa noastră a trăit periculos. HCM și-a trecut în cont trei puncte extrem de prețioase în urma succesului cu 24-23, echipa noastră ajungând la mijlocul clasamentului Ligii Naționale în acest moment.
Cele mai bune marcatoare ale echipei noastre în partida de miercuri au fost: Mihaela Senocico – 5 goluri, Hermina Stoicănescu – 5, Andreea Adespii – 4 și Daria Ilina – 4.
Sursa Foto: Facebook HCM Ramnicu Valcea / Dan Lixandru