HCM trece de Zalău și urcă pe locul opt în clasament


• vâlcencele s-au impus cu 25-23 (13-10 la pauză)

Sâmbătă, în ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon al Ligii Naționale de handbal feminin, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea și-au luat la revedere în stil frumos de la suporteri. Echipa noastră, pregătită de antrenorul Constantin Ștefan, a învins Zalăul mai titratului tehnician Gheorghe Tadici. Vâlcea a făcut un joc bun în primul mitan, chiar spre foarte bun, HC Municipal intrând la „cabine” cu un avantaj de trei goluri, scor 13-10 la pauză. După revenirea de la vestiare, fetele noastre au lăsat ceva mai moale pedala de accelerație, dar tot au reușit să se impună fără emoții am putea spune. Vâlcea a câștigat în cele din urmă cu două goluri diferență. La finalul partidei, tabela a indicat 25-23 în favoarea echipei noastre.

Ne luptăm cu Craiova, de la distanță, pentru un loc în prima jumătate a clasamentului

În urma acestui succes, HC Municipal ajunge la un total de 37 de puncte și urcă pe poziția a opta în ierarhie. Echipa pe care Vâlcea a depășit-o după penultima etapă este chiar HC Zalău, care a stagnat la 35 de puncte. Runda viitoare, ultima din acest sezon, vâlcencele vor evolua pe terenul clujencelor de la Universitatea. Un eventual succes al trupei noastre, coroborat cu o remiză sau o înfrângere a craiovencelor de la SCM pe terenul bucureștencelor de la Rapid, ar face ca HCM să încheie campionatul pe locul șapte. Adică în prima jumătate a clasamentului, în ton cu obiectivul pentru acest sezon. Jocurile din ultima rundă sunt programate sâmbăta viitoare.

Rezultatele etapei a XXV-a

Sâmbătă, 16 aprilie
HCM Râmnicu Vâlcea – HC Zalău 25-23
Corona Brașov – HC Dunărea Brăila 21-22
Unirea Slobozia – HCM Baia Mare 23-27
CSM Ploiești – Măgura Cisnădie 34-29
SCM Craiova – HC Alba Sebeș 29-25
HCM Roman – Rapid București 31-15
Marți, 19 aprilie
CSM București – Universitatea Cluj

Programul ultimei etape

Sâmbătă, 23 aprilie
Universitatea Cluj – HCM Râmnicu Vâlcea
HC Zalău – Corona Brașov
HC Dunărea Brăila – HCM Roman
HC Alba Sebeș – CSM Ploiești
HCM Baia Mare – CSM București
Rapid București – SCM Craiova
Măgura Cisnădie – Unirea Slobozia

Clasamentul Ligii Naționale înaintea ultimei etape: CSM București – 72p, HCM Baia Mare – 69p, Corona Brașov – 50p, HC Dunărea Brăila – 49p, HCM Roman – 47p, CSM Ploiești – 40p, SCM Craiova – 38p, HCM Râmnicu Vâlcea – 37p, HC Zalău – 35p, , Universitatea Cluj 25p, Unirea Slobozia – 17p, Rapid București – 16p, Măgura Cisnădie – 13p și HC Alba Sebeș – 4p.
*echipele CSM București și Universitatea Cluj au câte un joc mai puțin disputat