Vâncea, președinte UST Cartel ALFA Vâlcea: „N-am văzut ministru mai ciudat și cu idei mai trăsnite decât Violeta Alexandru!”


Pentru anul viitor, Guvernul ia foarte serios în calcul înlocuirea salariului minim pe economie cu o remuneraţie minimă pe oră! Pentru a străbate orice zvon, guvernanții s-au prezentat la discuțiile cu sindicatele cu o primă variantă de lucru în care chiar și  perioada de preaviz ar putea fi scurtată de la 20 zile la doar 5 zile lucrătoare pentru funcţiile de execuţie şi la 10 zile lucrătoare pentru cele de conducere. În plus, perioada de probă a unui angajat ar putea scădea de la 90 la 30 de zile.
Contactat pe această temă, Ionel Vâncea, liderul UST Cartel ALFA, n-a menajat-o deloc pe Violeta Alexandru, ministru Muncii și inițiatorul acestui proiect: „Îmi pare sincer foarte rău că trebuie să spun treaba asta despre o doamnă, dar n-am încotro: n-am văzut ministru mai ciudat și cu idei mai trăsnite decât Violeta Alexandru! Și spun treaba asta după o viață petrecută în sindicalism… Nu știu de unde îi vin astfel de idei pe fondul unei crize fără precedent pe piața muncii din România. Economia se sufocă din lipsă de muncitori și Guvernul vine cu idei d-astea care nu ajută absolut deloc, dimpotrivă, lasă totul în mâinile angajatorului…”.
În context, poate fi amintit faptul că 30% dintre angajaţii români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. La nivel european mai sunt doar alte patru ţări care au un salariu minim pe oră: Danemarca, Finlanda, Italia şi Norvegia.