Vâlcenii au pregătit șampaniile: SCM este aproape de sferturile Ligii Campionilor


Sâmbătă, iubitorii sportului din județul nostru care vor înfrunta temerile (și, mai ales, zvonurile pompieristice) legate de răspândirea Coronavirusului și vor merge în tribunele Sălii „Traian” au toate șansele de a trăi, pe viu, calificarea echipei noastre în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Asta pentru că, după un parcurs destul de bun în primele patru etape ale grupelor principale, SCM Râmnicu Vâlcea este foarte aproape de a-și asigura, încă din runda a cincea, calificarea între cele mai valoroase opt echipe ale celei mai titrate competiții inter-cluburi din handbalul feminin european. Campioana României are nevoie de numai un punct din disputa programată cu începere de la ora 15.00 contra campioanei Suediei, IK Savehof.
Partida va pune față în față două echipe cu evoluții simțitor diferite înregistrate pe parcursul primelor patru etape (din cele șase în total) ale grupelor principale din Liga Campionilor de handbal feminin. IK Savehof a venit cu două puncte din prima fază a grupelor, dar nu a reușit să profite deloc de această „zestre”, la fel cum s-a întâmplat și în cazul campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana. Chiar dacă SCM Râmnicu Vâlcea a venit fără puncte din prima fază a grupelor, handbalistele pregătite de antrenorul Florentin Pera s-au descurcat mult mai bine și au acumulat punct sau puncte în trei din cele patru partide disputate în faza grupelor principale. Pe 25 ianuarie, SCM a debutat în faza grupelor principale cu o victorie categorică, pe teren propriu, în fața slovenelor de la Krim Ljubljana (scor 31-16). Pe 2 februarie, echipa noastră s-a impus contra celor de la Savehof în partida din Suedia (scor 23-17 pentru vâlcence). În etapa a treia, într-un meci disputat pe 8 februarie în Sala „Traian”, vâlcencele s-au înclinat la nouă goluri (scor 20-29) în fața campioanei Europei, ETO Gyor, la capătul unei partide în care nu s-au făcut deloc de rușine. În etapa a patra, pe 22 februarie, SCM a remizat pe terenul campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana (scor 28-28).
În urma acestor rezultate, echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicu Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea, dar și de mai mulți sponsori din mediul privat este foarte aproape de obținerea unei performanțe care, în urmă cu numai unul sau doi ani, cu greu putea fi anticipată chiar și de către cei mai optimiști suporteri ai grupării municipale. Dacă va obține numai un punct la capătul partidei de sâmbătă, SCM Râmnicu Vâlcea se va califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor chiar de la prima prezență (sub actuala titulatură) în cea mai titrată competiție inter-cluburi de nivel european. Sigur că așteptările suporterilor de la partida de sâmbătă sunt mai mari decât obținerea unei simple remize, cu toții dorind o victorie care să înlăture orice emoții în privința calificării echipei noastre.

Meciul cu Gyor din ultima etapă ar putea fi unul doar de palmares

În ultima etapă din faza grupelor principale, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua pe terenul deținătoarei trofeului, ETO Gyor. Meciul este programat a se disputa sâmbătă, 7 martie, cu începere de la ora 17.00. Dacă echipa noastră va obține măcar un punct în partida de sâmbăta aceasta de pe teren propriu cu IK Savehof, întâlnirea de sâmbăta viitoare din Ungaria va deveni una fără implicații în ceea ce privește lupta pentru calificarea în faza următoare a competiției, contând mai mult pentru palmares.

Clasamentul Grupei a II-a cu două etape înainte de final

1.Gyor Audi ETO                   15p (+50)
2.Brest Bretagne Handball 13p (+35)
3.Buducnost Podgorica      10p (+12)
4.SCM Râmnicu Vâlcea         5p (-9)
5.Krim Mercator Ljubljana     3p (-36)
6.IK Savehof                             2p (-52)
*primele patru echipe se vor califica în sferturile de finală