Vâlcea câștigă cu Cisnădie și urcă pe primul loc în Liga Florilor


Vezi AICI declarații de la finalul meciului!
În urmă cu puțin timp, în Sala Sporturilor „Traian” s-a încheiat meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Măgura Cisnădie. Partida a contat pentru etapa a treia din Liga Florilor de handbal feminin și a adus față în față două dintre cele mai puternice echipe din campionatul intern, care vor reprezenta țara noastră în cupele europene. Prima repriză a fost extrem de echilibrată, cele două echipe mergând «cap la cap», după cum se spune în sport. La finalul celor 30 de minute, echipa noastră avea un gol avantaj, scor 11-10.

Elevele lui Pera s-au dezlănțuit în actul secund

În fața unui public vâlcean extrem de vulcanic, dar și a unei micuțe galerii venite de la Cisnădie, handbalistele râmnicene au făcut show în repriza secundă. Sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera au revenit mult mai determinate de la vestiare și au trecut definitiv la cârma «ostilităților». Echipa noastră a făcut legea pe teren, Norgaard, Lopez și Glibko fiind decisive în faza de atac, de remarcat fiind și evoluțiile excelente ale portăriței Yulia Dumanska. Pe fondul acestui joc foarte bun al echipei noastre, Măgura Cisnădie nu prea a mai contat în actul secund decât prin portărița Voicu, care a reușit să mai limiteze proporțiile înfrângerii pentru gruparea sibiană.

Vâlcea urcă pe primul loc după ce a depășit Brașovul la golaveraj

SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus la zece goluri diferență (scor 27-17), acest succes fiind probabil cel mai convingător al echipei noastre din debutul de sezon. Reamintim că, în primele două runde, elevele lui Florentin Pera au câștigat, mai întâi pe teren propriu, în fața Dunării Brăila, iar apoi, în deplasare, pe terenul Clubului Sportiv Municipal Slatina. Astfel, cu trei victorii bifate în tot atâtea partide disputate, SCM Râmnicu Vâlcea are nouă puncte, maximul posibil de până în acest moment. Echipa noastră se instalează în fotoliul de lider, la egalitate de puncte cu brașovencele de la Corona, dar cu un golaveraj mai bun. De altfel, după primele trei runde, doar SCM Râmnicu Vâlcea și Corona Brașov au punctaj maxim.

Urmează un meci pe terenul Universității Cluj. Apoi derby-ul cu CSM București

În etapa a patra, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua pe terenul Clubului Sportiv Universitar Cluj-Napoca. Partida este programată duminică, 15 septembrie, cu începere de la ora 11.00 și va fi transmisă în direct pe postul TVR 2. Ulterior, în etapa a cincea, SCM Râmnicu Vâlcea va primi vizita Clubului Sportiv Municipal București, în derby-ul campionatului, meciul urmând să se joace sâmbătă, 21 septembrie.

Rezultatele complete din etapa a treia

Gloria Bistrița – Corona Brașov 19-24
Minaur Baia Mare – CSM București 24-30
Gloria Buzău – SCM Craiova 23-18
AHCM Slobozia – CSU Cluj-Napoca 21-18
HC Zalău – Rapid București 26-20
HC Dunărea Brăila – CSM Slatina 34-21
SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie 27-17